7 Oct 2022  |  Radar

Radar | Vol. 8

Το Radar αυτόν τον μήνα εντόπισε αντικείμενα από designers στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που συνδυάζουν ιδιαίτερη αισθητική και χρηστικότητα.
DS.WRITER: 
Vasilis Xifaras
post image

3plo – Sotiris Lazou Design Studio για το Urbi et Orbi

Ο Σωτήρης Λάζου έχει σχεδιάσει μέχρι σήμερα αρκετά προϊόντα για την ελληνική εταιρεία Urbi et Orbi, τα οποία βασίζονται στο τσιμέντο. Ένα από αυτά είναι το κηροπήγιο 3plo, το οποίο κατασκευάζεται από χυτό μπετόν και ρητίνη, με τρόπο τέτοιο ώστε το αντικείμενο να παραπέμπει στην τεχνοτροπία του terrazzo. Η γεωμετρία του κηροπηγίου μπορεί να το μετατρέψει σε ένα λειτουργικό αξεσουάρ ή ένα διακοσμητικό γλυπτό.

Concept by: Sotiris Lazou Design Studio

Photo by: Urbi et Orbi


Pebble Sofa – Bau Design για το Bolia

Ο Santiago Bautista, μέσω του δανέζικου studio του, προσπαθεί να προσδίδει στο Σκανδιναβικό design μια φρέσκια ματιά, μέσα από ποιοτικά έπιπλα που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στον ίδιο τόπο. Ο καναπές Pebble εμπνέεται από τα βράχια στη φύση: όταν καθόμαστε σε βραχώδη τοπία, συνήθως βρίσκουμε το κάθισμα και το τραπεζάκι στη φύση. Έτσι, ο καναπές αποτελείται από ασύμμετρες ορθογώνιες επιφάνειες και έναν μεταλλικό σκελετό που καταλήγει σε ένα μικρό βοηθητικό τραπεζάκι, μετατρέποντας ένα συμβατικό έπιπλο σε ένα δυναμικό στοιχείο του χώρου.

Concept by: Bau Design

Photo by: Bolia


NASHI – GECKELER MICHELS για το Karimoku New Standard

Το studio των David Geckeler και Frank Michels στο Βερολίνο ειδικεύεται στη δημιουργία επίπλων, φωτιστικών και χώρων με πολλές χρήσεις, επιστρατεύοντας τα σύγχρονα εργαλεία σχεδιασμού και κατασκευής. Η νέα συλλογή αντικειμένων για το γραφείο αποτελείται από αντικείμενα εμπνευσμένα από το αχλάδι «Nashi» που φυτρώνει στην Ασία. Οι θήκες γραφικής ύλης, καρτών και καλωδίων προσδίδουν στο γραφείο μια αίσθηση οικειότητας και άνεσης λόγω των καμπύλων μορφών τους.

Concept by: GECKELER MICHELS

Photo by: Michel Giesbrecht


Abra Candelabra – Studio DŌ

Το βέλγικο εργαστήρι λιθοτεχνίας Studio DŌ αναβιώνει παραδοσιακές τεχνικές κοπής πολύτιμων λίθων από το Antwerp, αλλά αντί για κοσμήματα δημιουργεί κομψά και λειτουργικά αντικείμενα. Τα κηροπήγια Abra Candelabra διέπονται από ένα διαχρονικό design που βασίζεται στην αρχετυπική φόρμα της πέτρας, η οποία έρχεται σε αντίθεση με το «ζωντανό» στοιχείο της φωτιάς. Αν και το σχέδιο είναι σύγχρονο, σε αυτό το αντικείμενο παρουσιάζεται η σχέση των δύο στοιχείων που συνυπάρχουν από την αρχαιότητα.

Concept by: Studio Do

Photo by: Studio DŌ


Picnic – Form Us With Love για το +Halle

Μετά από έναν χρόνο έρευνας, το design studio Form Us With Love κατέληξε στο ότι οι περισσότερες συναθροίσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις γίνονται σε κάποιον κυκλικό σχηματισμό. Χρησιμοποιώντας αυτό το σχήμα ως ένα αρχέτυπο, σχεδίασαν το Picnic, ένα στρογγυλό τραπέζι με ενσωματωμένα καθίσματα σε δύο διαφορετικά ύψη. Είναι ένα στοιχείο εξοπλισμού για τον αστικό χώρο, για ένα γραφείο ή μια κατοικία που προωθεί τον διάλογο, και λειτουργεί ως «καμβάς» για κάθε συζήτηση.

Concept by: Form Us With Love

Photo by: Niklas Carlsen, +Halle


Beam Table Lamp – Tom Chung για το Muuto

Με βάση το Τορόντο, ο Tom Chung δημιουργεί βιομηχανικά αντικείμενα για κατοικίες και δημόσιους χώρους, με γνώμονα το ισχυρό concept. Το φωτιστικό Beam έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει πολλές δυνατότητες στον χρήστη, αφού η διαβάθμιση του φωτός είναι εύκολα ρυθμιζόμενη, ενώ φως εκπέμπεται και από τις δύο πλευρές του κυλινδρικού μετάλλου.

Concept by: Tom Chung

Photo by: Lauren Kolyn, Muuto


Patio Bench – Marta Ayala Herrera Studio για την έκθεση “Sisters”

Για την έκθεση «Sisters», γυναίκες δημιουργοί κλήθηκαν να παρουσιάσουν νέα project τους από κάθε τομέα του design, αναδεικνύοντας τα ζητήματα της συμπερίληψης και της ισότητας. Η Marta Ayala Herrera επέλεξε την έννοια του patio, ενός χώρου ξεκούρασης, συνύπαρξης, συζήτησης που βρίσκεται στην κατοικία. Το καθιστικό της συνδυάζει παραδοσιακά στοιχεία, την ψάθινη χειροποίητη επιφάνεια δηλαδή, με έναν γκρι σκελετό από ξύλο mdf που ορίζει τον χώρο γύρω.

Concept by: Marta Ayala Herrera

Photo by: Ampri Aristu


Arc – Stone Designs για το Blå Station

Για πάνω από 25 χρόνια, το Stone Designs σχεδιάζει με γνώμονα τον άνθρωπο και με βάση την ομαδικότητα. Τα ηχοαπορροφητικά panels Arc δανείζονται τη γεωμετρία της όψης του Κολοσσαίου, δηλαδή τις καμάρες, οι οποίες, ανάλογα με το πώς συνδέονται σαν μονάδες, δημιουργούν κάθε φορά μια διαφορετική σύνθεση. Αυτές οι επιφάνειες είναι τρισδιάστατες, επομένως με τη βοήθεια του φωτός αποκτούν μια γλυπτική αισθητική, χωρίς να παύουν να είναι λειτουργικά αντικείμενα.

Concept by: Stone Designs

Photo by: Blå Station


Mazha Lighting System 5.2 - Mario Tsai Studio

Το 2018, το studio για πρώτη φορά πειραματίστηκε με το lighting design, ώστε να δημιουργήσει ένα σύστημα φωτισμού που να βασίζεται σε μια άρθρωση από μονάδες. Αυτός ο πειραματισμός εξελίσσεται συνέχεια, και ένα από τα προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει είναι το Mazha Lighting System 5.2. Η αισθητική του βασίζεται στην εικόνα της σκαλωσιάς –σύμβολο της ημιτελούς κατάστασης που επικρατεί συχνά στον αστικό χώρο, η οποία συνδυάζεται με γυάλινες επιφάνειες που αποκτούν λειτουργικότητα, χρησιμεύοντας ως ένα τραπεζάκι.

Concept by: Mario Tsai Studio

Photo by: Mario Tsai Studio


Ripples Outdoor Bench – StH για το Horm

Κατασκευασμένο από 5 διαφορετικά είδη ξύλων και σχεδιασμένο από τον Toyo Ito, το Ripples Bench αναγνωρίστηκε διεθνώς για το διαχρονικό design, που συνδυάζει την αυστηρότητα και τη βαριά φύση του ξύλου με τις καμπύλες και την ηρεμία. Το Horm επανακυκλοφόρησε αυτό το κάθισμα με ξύλο από την τροπική Αφρική, κάνοντάς το αδιάβροχο και άρα ιδανικό για έναν κήπο, μια αυλή ή τον δημόσιο χώρο. Το κάθισμα, στην πραγματικότητα, είναι ανάγλυφο, αποκαλύπτοντας τις διαδοχικές στρώσεις ξύλου, αλλά και προσδίδοντας άνεση στον χρήστη του.

Concept by: Sth

Photo by: Horm

Gallery

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Radar...
18 Jan 2024  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
14 Dec 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
23 Nov 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
16 Oct 2023  |  Radar
Radar