14 Dec 2023  |  Radar

Radar

Στο Radar του Δεκεμβρίου, καλωσορίζουμε τον χειμώνα και ξεχωρίζουμε έπιπλα και αντικείμενα που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε συνθήκες άνεσης και ζεστασιάς στον χώρο του σπιτιού ή της εργασίας σας, όπως χαλιά, πολυθρόνες και κεριά. Ανακαλύψτε τα όλα στο Radar του Δεκεμβρίου!
DS.WRITER: 
Felicia Tastani
post image

Arco Σκαμπό από τον Δημήτρη Λουίζο 

Το Arco Stool, σχεδιασμένο από τον Δημήτρη Λουίζο, εμπνέεται από τα επαναλαμβανόμενα τοξοειδή χωρικά στοιχεία της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. Οι καμάρες και οι κυκλικοί φεγγίτες μετουσιώνονται αλληγορικά ως λειτουργικά στοιχεία του επίπλου. Οι διαστάσεις και η φόρμα των σκαμπό συμβάλλουν στην αξία της πολυ-χρηστικότητας και της εξοικονόμησης χώρου, καθώς χρησιμοποιούνται και ως side-table -το ένα πάνω στο άλλο-, προσφέροντας μια εκκεντρική αίσθηση στον χώρο. Όντας κατασκευασμένα από αλουμίνιο με sand-blasted ηλεκτροστατική βαφή, τοποθετούνται τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Ο Δημήτρης Λουίζος είναι Interior και Product Designer (MSc) με έδρα την Αθήνα και τη Βαρκελώνη.

Concept by: instagram.com

Image credits: Δημήτρης Λουίζος


Χειροποίητο παραβάν από κράμα χυτού μετάλλου, από τους Boris Brucher x æquō 

Πρόκειται για μία από τις τέσσερις χειροποίητες πτυσσόμενες κάθετες διαχωριστικές επιφάνειες-παραβάν, με τίτλο “Handmade Tale”, που προέκυψαν από τη συνεργασία της γκαλερί Aequo με έδρα τη Βομβάη και του Γάλλου εικονογράφου Boris Bucher. Κατασκευάστηκε ένθετο από ασήμι σε κράμα χυτού μετάλλου και απεικονίζει κεντήματα βασισμένα σε σχέδια του εικονογράφου.

Η μεταλλική τεχνική του bidri πήρε το όνομά της από την πόλη Bidar στην Καρνατάκα της Ινδίας, όπου η τέχνη αναπτύχθηκε τον 17ο αιώνα μετά την άφιξή της από την Περσία. Δημιουργήθηκε μια παράδοση αριστουργημάτων φτιαγμένων με ασημένια ένθετα. Η δεξιοτεχνία συνίσταται στην ένθεση ενός σύρματος από καθαρό ασήμι ή χρυσό σε ένα κράμα ψευδαργύρου και χαλκού. Χυτή, δουλεμένη και οξειδωμένη σε βαθιά μαύρη απόχρωση, η μαγεία αυτής της τεχνικής βρίσκεται στο χώμα του Bidar. 

Concept by: instagram.com

Image Courtesy: Aequos


Συλλογή χαλιών Reminiscence, από τον Hiren Patel για το Jaipur Rugs

Η νέα συλλογή “Hiren Patel x Jaipur Rugs” αφορά μια “μετάφραση” των σκίτσων του Ινδού αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη σε χαλιά. Αντανακλά την επιθυμία του Patel να διευρύνει τα δημιουργικά του μέσα έκφρασης και να ξεπεράσει τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Πατέλ εμπνέεται από το τοπίο, τη φύση που τον περιβάλλει, τη θέα της βεράντας του και τον τρόπο που πέφτουν τα λουλούδια στο πάτωμα. Έχει δηλώσει πως η σκέψη πίσω από αυτή την παιχνιδιάρικη συλλογή, προήλθε από την ανάγκη του να μετατρέψει τις ακουαρέλες του σε κάτι που μπορείς να το αγγίξεις ή ακόμα και να κυλιστείς πάνω του.

Concept by: jaipurrugs.com


Chrome Melt πολυθρόνα από τα Bower Studios

Η πολυθρόνα Chrome Melt αποτελείται από ένα χοντρό μαξιλάρι με επένδυση, που “γέρνει” και ακολουθεί πάνω από το χρωμιωμένο πλαίσιο-βάση από χάλυβα. Η πρόθεση των designers ήταν να θυμίζει κάποιον που “πέφτει” για να ξεκουραστεί μετά από μια κουραστική, δύσκολη μέρα. Είναι μια χειρονομία που καλεί τον καθήμενο να συμμετάσχει στη χαλάρωση. Οι επιλογές υφασμάτων είναι COM, μοχέρ βελούδο σε χρώμα ροζ τσιχλόφουσκας. Η πολυθρόνα προστίθεται στη συλλογή “Melt” των Bower Studios, με καθρέφτες, έπιπλα και αξεσουάρ.

Concept by: bower-studios.com

Photo credits: Bower Studios, Chrome Melt


Hand-Knotted Rugs από την Patricia Urquiola

Το τρίπτυχο “Pipeline Freeform” προκύπτει από τη συνεργασία της designer Patricia Urquiola και του κατασκευαστή χαλιών CC-Tapis. Όπως και με την προηγούμενη συλλογή “Slinkie” της Urquiola, η σειρά αυτή μεταφράζει τα ψηφιακά της έργα τέχνης σε χαλιά με χειροποίητους κόμπους, κατασκευασμένα από τεχνίτες στο Νεπάλ. Λωρίδες από ροζ, μωβ, μπλε και πράσινο, από μαλλί Ιμαλαΐων, νήματα βαμμένα στο χέρι που στροβιλίζονται τυχαία μεταξύ τους δημιουργώντας τραχείες παιχνιδιάρικες επιφάνειες, που μπορούν είτε να κρεμαστούν σε τοίχο είτε να τοποθετηθούν στο πάτωμα. Σε οποιαδήποτε από τις δύο εφαρμογές, προσδίδουν σε ένα δωμάτιο χρώμα και χαρά.

Concept by: cc-tapis.com

Pipeline Freeform. Photography by Mattia Greghi.


Cacao Chaise Lounge ανάκλιντρο-ξαπλώστρα, από το studio Odosdesign

Το Studio Odosdesign, που δημιουργήθηκε από τους σχεδιαστές Ana Segovia και Luis Calabuig, δημιούργησε τη συλλογή επίπλων εξωτερικού χώρου Cacao. Το τολμηρό Cacao, από την Diabla Outdoor, προσφέρει άνεση και ανάπαυλα σε εξωτερικούς χώρους. Ένα φουσκωτό στρώμα για να παίξετε στην πισίνα ή στην παραλία και μια κατασκευή με την οποία θα σχηματίσετε μια ξαπλώστρα για να χαλαρώσετε στον ήλιο.

Η ξαπλώστρα Cacao είναι ένα εξαιρετικά λειτουργικό έπιπλο, το τέλειο συμπλήρωμα στο στρώμα από την ίδια συλλογή. Επειδή είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικό αλουμίνιο, είναι πολύ ελαφρύ. Επιπλέον, καθώς είναι αφαιρούμενο, μπορεί να μεταφερθεί και να αποθηκευτεί εύκολα, κάτι που το καθιστά ιδανικό τόσο για μικρούς χώρους με μικρή χωρητικότητα αποθήκευσης όσο και για ξενοδοχεία, σπα και άλλες επιφάνειες που χρειάζονται συχνά αναδιαμόρφωση. Ο ευέλικτος χαρακτήρας αυτής της συλλογής επίπλων εξωτερικού χώρου προσαρμόζεται σε κάθε χρήση και χώρο.

Concept by: diablaoutdoor.com


Standing lamp n°1 black από τους Muller Van Severen

Το αφαιρετικά σχεδιασμένο Standing Lamp αποτελείται από έναν ενιαίο ατσάλινο σκελετό -σωλήνα, που καμπυλώνει και καταλήγει σε μια πηγή φωτός, προσαρτημένη στο ένα άκρο, χωρίς κάποιο “καπέλο” ή κάλυπτρο να το φορτώνει. Υποστηριζόμενο από δύο λεπτά μπροστινά πόδια, το Standing Lamp έχει μια επιβλητική και διακριτική παρουσία ταυτόχρονα, που ταιριάζει σε σύγχρονους χώρους. Η εξαιρετικά λειτουργική πηγή φωτός τοποθετείται έξυπνα πάνω από το κεφάλι και μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως φως ανάγνωσης πάνω από μια πολυθρόνα ή να τοποθετηθεί για να φωτίσει ένα τραπεζάκι του καφέ ή έναν καναπέ.

Concept by: valerie-objects.com


Sandle Candleholder Collection, από το Francesc Gasch studio

Η καινοτομία της συλλογής του Francesc Gasch συνίσταται τόσο στο γεγονός ότι τα προϊόντα έχουν δημιουργηθεί από 3d printer, όσο και στο βασικό υλικό με το οποίο έχουν δημιουργηθεί, που δεν είναι άλλο από την άμμο! Αυτά τα 3D printed κηροπήγια κατασκευάζονται σε παραλλαγές σε μεγέθη και έχουν τραχεία επιφάνεια που θυμίζει γυαλόχαρτο. Η σειρά περιλαμβάνει κηροπήγια σε μορφές ταυτόχρονα σύγχρονες, αφαιρετικές και εκλεπτυσμένες. Τα σχήματα δημιουργούνται από πτυχώσεις ενός ενιαίου μαύρου κυλινδρικού σχήματος, προσδίδοντας ροϊκότητα.

Το studio Francesc Gasch βρίσκεται στη Βαρκελώνη και επιδιώκει μέσα από συνεργασίες και πειραματισμό να εξελίσσει τα σχέδια και τις κατασκευές του.

Concept by: francescgasch.com


Τhe pressure series από το Tim Teven studio

Τα Pressure Vases είναι κατασκευασμένα από τυπικούς χαλύβδινους σωλήνες, οι οποίοι όταν εκτίθενται σε ακραία πίεση αρχίζουν να γίνονται εύπλαστοι και ανεκτικοί σε παραμόρφωση. Προέκυψαν μετά από πειραματισμούς στο studio του Tim Teven και τεχνική που αναπτύχθηκε με υδραυλική πρέσα που τροποποίησε ο ίδιος. Ξεκινώντας το 2017, συνεχίζει ακόμα και σήμερα να δημιουργεί κομμάτια και παραλλαγές της συλλογής αυτής.

Οι πτυχώσεις που δημιουργήθηκαν, κάνουν το συνήθως σκληρό και κρύο υλικό να φαίνεται απαλό και εύπλαστο. Συνήθως αυτή η παραμόρφωση θεωρείται ελάττωμα από τη βιομηχανία, σε αυτή την περίπτωση όμως είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα που ήθελε ο designer Tim Teven. 

Concept by: timteven.com

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Radar...
18 Jan 2024  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
23 Nov 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
16 Oct 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
18 Sep 2023  |  Radar
Radar