Following year-long works, the celebrated American architect Peter Marino has reinvented, spanning over three floors and for the second time, a completely new boutique.
“Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αρχιτεκτονικό μας μυαλό για να κάνουμε πολλά πράγματα και όχι μόνο για να κάνουμε ό,τι υποτίθεται πως πρέπει να κάνουμε”.
Πιστεύοντας στο συνολικό design, το Studio Materiality δημιουργεί μια ενιαία οπτική εικόνα για αρχιτεκτονικούς χώρους και αντικείμενα, μέσω ενός ευφυούς γραφιστικού λεξιλογίου.
Τα δείγματα ελληνικού design που ξεπερνούν τα όρια της χώρας, είναι, δυστυχώς, ελάχιστα. Μια σειρά αντικειμένων που πρόσφατα αναγνωρίστηκαν διεθνώς μέσα από πλατφόρμες και περιοδικά για το design, είναι τα Soda Tables.
Με το ελληνικό ενδιαφέρον για το design να εξελίσσεται συνεχώς, όλοι θέλουν να μαθαίνουν για τις νέες τάσεις και να αντλούν έμπνευση από βιβλία, περιοδικά, prints, εκθέσεις και ομιλίες.
Ο λόγος για το Pink House που βρίσκεται στο ακριτικό νησί του Καστελόριζου. Σχεδιασμένο από τον Έλληνα designer Savvas Laz, το συγκεκριμένο σπίτι κάνει αίσθηση.
Όταν κανείς θέλει να μιλήσει για αρχιτεκτονική και μουσική, οφείλει, γραφικά πια, να ξεκινήσει από τον αφ-ορισμό του Goethe πως η αρχιτεκτονική είναι παγωμένη μουσική.
Πολλοί μπορεί να αναρωτηθούν, για το πώς η υποβάθμιση της θέσης της γυναίκας έφερε την όλο και αυξανόμενη περιβαλλοντική κρίση. Όσο ασύνδετη και να ακούγεται αυτή η συσχέτιση, φαίνεται ότι, ενδεχομένως, ανάγεται σε σχέση αιτίου-αποτελέσματος.
Ο Κώστας Λαμπρίδης είναι πολύ γνωστός Έλληνας designer, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Συγκεντρώνοντας αντικείμενα μιας μεγάλης γκάμας υλικών, τα οποία αποθηκεύει και επεξεργάζεται στο εργαστήριό του, δημιουργεί τα δικά του έπιπλα.
Το έργο του Χιλιανού αρχιτέκτονα Smiljan Radic είναι σύγχρονο. Δεν είναι σύγχρονο μόνο επειδή γίνεται τώρα στη στιγμή τη δική μας, στην εποχή τη δική μας και στους χρόνους τους σημερινούς, αλλά με μια πιο “μεστή” έννοια.
Στην ιστορία της τέχνης, το έπιπλο χρησιμοποιήθηκε με πολλούς τρόπους, ως decor, ως μέρος των performance ή ακόμα και ως statement, κυρίως από τις φεμινίστριες καλλιτέχνιδες που ήθελαν να κάνουν λόγο περί οικιακής συνθήκης.