17 Jun 2022  |  Radar

Radar | Vol. 5

Δείτε τα αντικείμενα που ξεχώρισε το Radar αυτού του μήνα.
DS.WRITER: 
Vasilis Xifaras
post image

Victorian – Mary Katrantzou για το Villeroy & Boch

Γνωστή παγκοσμίως για την τελειοποίηση των εκτυπώσεων στη μόδα, η Μαίρη Κατράντζου επιχειρεί να «εισβάλει» στο interior design με αυτό που αγαπά να κάνει. Τα πλακάκια που σχεδίασε είναι εμπνευσμένα από το στυλ της Βικτωριανής εποχής, και επιδιώκουν να φέρουν στο εσωτερικό ζωντανά στοιχεία του εξωτερικού, με μια μεθερμηνεία της νοσταλγίας. Οι πεταλούδες συνδέονται με την τέχνη τού να συλλέγεις, καθιστώντας το κάθε πλακάκι ένα συλλεκτικό έργο τέχνης.

Concept by: Mary Katrantzou


45 chair – Frederik Gustav για το Frama

Απλότητα στη φόρμα, αυστηρότητα στις αναλογίες και ειλικρίνεια στη χρήση του υλικού είναι οι αρχές που πρεσβεύει η 45 Chair, ήδη μέρος της συλλογής του Design Museum της Δανίας. Η αρχετυπική μορφή της καρέκλας διακόπτεται από την περιστροφή των ποδιών κατά 45 μοίρες, αλλά και από την απαλή καμπύλη που έχει δοθεί στο κάθισμα και την πλάτη. Αυτά τα τεχνάσματα, εκτός από άνεση, αποδίδουν στο αντικείμενο και μια νέα προοπτική, που τονίζεται από τις σκιές.

Concept by: Frederik Weber & Gustav Dupont

Photo by: Marina Denisova


Tetris #1 – Emmanouil CHOUS

Αυτό το αντικείμενο είναι το αποτέλεσμα πειραματισμών με τα όρια των υλικών και των μορφών που έκανε ο δημιουργός, συνδυάζοντας ένα κομμάτι ανακυκλωμένου μαρμάρου με οξειδωμένο σίδερο. Ο χρήστης του αντικειμένου καλείται και αυτός με τη σειρά του να πειραματιστεί με την τοποθέτηση του Tetris #1 στον χώρο και με την απόδοση λειτουργικού ή μη χαρακτήρα.

Concept by: Emmanouil Chousakos

Photo by: Dimitris Kleanthous


4PM chaise longue – Massproductions

Παρά τη σκληρότητα του ξύλου από έλατο και κερασιά, το design της καρέκλας 4PM προσφέρει μέγιστη άνεση και ιδιαίτερη αισθητική, με χαρακτηριστικό σκανδιναβικό στυλ. Η σεζλόνγκ δομείται από επίπεδα και καμπύλα κομμάτια, που αγκαλιάζουν πραγματικά το ανθρώπινο σώμα. Η σεζλόνγκ 4PM προσφέρει την ανάπαυση που ψάχνουμε μετά από τις έντονες συνθήκες της καραντίνας.

Concept by: Chris Martin

Photo by: Andy Liffner


Albertine pomare chair - Anthony Guerrée

Ο Anthony Guerrée εμπνεύστηκε αυτή την καρέκλα από το μυθιστόρημα – έργο ζωής τού Marcel Proust «Αναζητώντας το Χαμένο Χρόνο», και συγκεκριμένα από τον τόμο με τίτλο «Στη Σκιά των Κοριτσιών με τα Λουλούδια», όπου η πρωταγωνίστρια Albertine Simonet απεικονίζεται ως ένα αιθέριο και διαρκώς μεταβαλλόμενο ον. Είναι ένα αντικείμενο πόθου για τον συγγραφέα, όπως και αυτή η Pomare Chair. Η πλάτη της καρέκλας, που αποτελείται από άχυρα και ένα λινό σχοινί, αναφέρεται στη ρόδα του ποδηλάτου της Albertine. Η Albertine Pomare Chair βραβεύτηκε από το «Le French Design 100», ως ένα από τα καλύτερα γαλλικά design objects.

Concept by: Anthony Guerrée

Photo by: Roland Tisserand


Florian low table – Francesco Meda & David Lopez Quincoces για το Acerbis

Ένα κλασσικό έπιπλο, σχεδιασμένο από τον Vico Magistretti το 1989, ανασχεδιάστηκε από τους Francesco Meda και David Lopez Quincoces. Οι σχεδιαστές διατήρησαν την ευφυή λειτουργικότητα του απλού αυτού βοηθητικού τραπεζιού, το οποίο αναδιπλώνεται και μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο, ώστε να λειτουργήσει σαν ένα εικαστικό γράφημα. Για τη νέα εκδοχή του Floarian, το μέγεθος προσαρμόστηκε στις σύγχρονες ανάγκες, ενώ το design τονίζεται με μουσταρδί, μπλε, πράσινες και κόκκινες αποχρώσεις.

Concept by: Francesco Meda και David Lopez Quincoces

Photo by: Acerbis


Puffy lounge chair – Faye Toogood για το Hem

Η designer Faye Toogood προτείνει μια νέα εικόνα για τη διαδεδομένη επίπλωση με μεταλλικό σκελετό, δίνοντας έμφαση στο ύφασμα που καλύπτει τους ατσάλινους, σκληρούς και άκαμπτους σωλήνες. Η μαλακή και υπερμεγέθης μάλλινη επιδερμίδα μοιάζει σα να ρέει ελεύθερα έξω από τα αυστηρά όρια του καθίσματος, σαν μια καθησυχαστική και ανακουφιστική υπενθύμιση μέσα σε ένα μοντερνιστικό, αυστηρό καθεστώς.

Concept by: Faye Toogood

Photo by: Erik Lefvander


Storyteller - Barbora Žilinskaitė για το Friedman Benda

Η Λιθουανή designer Barbora Žilinskaitė αναζητά διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης μεταξύ του ανθρώπου και του αντικειμένου, κάτι που την οδηγεί σε πειραματισμούς με τα μεγέθη και τα υλικά. Τα έπιπλά της είναι ανθρωπομορφικά και λειτουργούν σαν γλυπτά. Η βιβλιοθήκη «Storyteller» δημιουργήθηκε για την έκθεση «The New Figuration» της gallery Friedman Benda.

Concept by: Barbora Žilinskaitė

Photo by: Friedman Benda


Seppa lever – Vbrokkr

Συνδυάζοντας παραδοσιακές και σύγχρονες τεχνικές, το studio Vbrokkr δημιούργησε αυτόν τον μοχλό – χερούλι με τίτλο «Seppa», που στα Φινλανδικά σημαίνει σιδηρουργός. Σκοπός του σχεδιασμού ήταν να κρυφτούν οι απαραίτητοι μηχανισμοί μέσα σε μια ισορροπημένη μορφή, χαρακτηριστική για τη χειροποίητη αισθητική της και την επιρροή από τον Μπρουταλισμό.

Concept by: Ned Vermon

Photo by: Wallpaper


Wire S – Muller Van Severen για το Office Kgdvs

Το δίδυμο από το Βέλγιο που ακροβατεί μεταξύ τέχνης και design, λάνσαρε τη σειρά «Wire S» το 2016. Πρόκειται για μια συλλογή από ανακλινόμενα αντικείμενα, σχεδιασμένα για τον κήπο μιας κατοικίας του Office Kgdvs στην Ισπανία. Για να τονιστεί ο ανοιχτός, ελεύθερος χώρος, οι Muller Van Severen επέλεξαν ένα ελαφρύ, διάτρητο υλικό, το μεταλλικό πλέγμα, παίζοντας με την έννοια της διαφάνειας χωρίς να χρησιμοποιείται γυαλί. Τα αντικείμενα έλαβαν νέα ζωή, με αφορμή την έκθεση για τα 10 χρόνια λειτουργίας τού design studio στο Design Museum Ghent.

Concept by: Fien Muller & Hannes Van Severen


Gallery

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Radar...
18 Jan 2024  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
14 Dec 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
23 Nov 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
16 Oct 2023  |  Radar
Radar