6 Mar 2024  |  Spaces

Οι HYLE design studio σχεδιάζουν για το Hermina Athens

Κόσμημα, design και γλυπτική διάθεση.
DS.WRITER: 
Iro Karavia
post image
Κεντρική Εικόνα: Hermina Athens, Μοναστηράκι | HYLE design studio


Με αναφορές από την αρχιτεκτονική της αφής, καμπύλες τομές και την κλίμακα του κοσμήματος, το Design Society συναντά το Hermina Athens στο Μοναστηράκι και έρχεται σε επικοινωνία με το HYLE design studio που επιμελήθηκε το interior. Σπηλαιώδεις χώροι, λευκές κοίλες επιφάνειες, φυσικά υλικά, επιμελημένες επιλογές στην επίπλωση και κυρίως μια αίσθηση ηρεμίας, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον χώρο. Αυτό που καθιστά όμως τη συγκεκριμένη ανακαίνιση επιτυχημένη, δεν είναι μόνο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα, αλλά το πώς οι σχεδιαστικές επιλογές των HYLE αγκάλιασαν την ταυτότητα του Hermina.

Hermina Athens, Μοναστηράκι | HYLE design studio


Το brand Hermina χαρακτηρίζεται από την έντονη θηλυκή του διάθεση, τον σεβασμό προς το υλικό, την ήπια κλίμακα και την προσέγγιση του κοσμήματος ως φυλαχτό. Οι HYLE έχουν σαν οδηγό αυτά τα στοιχεία, καθώς και την ανάγκη της σχεδιάστριας για τη δημιουργία μιας boutique κοσμημάτων, αλλά και ενός “καταφυγίου”, όπου η ίδια μπορεί να είναι δημιουργική. Ο χώρος αναπτύσσεται σε δύο ορόφους. Στο ισόγειο βρίσκεται ο χώρος διάθεσης των κοσμημάτων, ενώ στον πρώτο όροφο υπάρχει μια υβριδική προσέγγιση εργαστηρίου, παραγωγής και ιδιωτικού χώρου. 

Hermina Athens, Μοναστηράκι | HYLE design studio


Πιο συγκεκριμένα, το ισόγειο ανοίγεται -με δύο βιτρίνες και την είσοδο- σε έναν ζαχαρί, σπασμένο λευκό χώρο με ήπιο φωτισμό, όπου βρίσκουμε τις προθήκες, τα έπιπλα που φιλοξενούν τις δημιουργίες του Hermina, μαζί με μια σειρά από αντικείμενα και έπιπλα που πλαισιώνουν την εμπειρία του επισκέπτη. Στο βάθος βρίσκουμε το κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον πρώτο όροφο. Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι το κλιμακοστάσιο, η επίπλωση και τα σχεδιασμένα έπιπλα, το μπαρ και τα stand των κοσμημάτων, ή αλλιώς jewelry bar, όπως τα χαρακτηρίζουν και οι ίδιοι, έχουν μια κοινή σχεδιαστική γλώσσα. Καμπύλες, μεταλλικές επενδυμένες απολήξεις, πορώδη φυσικά υλικά, είναι κάποια από τα στοιχεία των παραπάνω που επιτυχημένα έχουν γεφυρώσει τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου με το αντικείμενο και το έπιπλο. 


Hermina Athens, Μοναστηράκι | HYLE design studio


Οι HYLE με ιδιαίτερη επιμέλεια οραματίζονται έναν χώρο με εννοιολογικές συνδέσεις, από το ανατιθέμενο αντικείμενο μέχρι τα φινιρίσματα των επιφανειών. Επίκεντρο, τόσο όσον αφορά την εμπειρία όσο και τον χώρο, είναι η συνθήκη του “μπαρ κοσμημάτων”, όπως μας είπαν και οι ίδιοι, που είναι και βασικό στοιχείο του χώρου. Μια μεγάλη ενιαία μπάρα σε φινίρισμα από μπετό, με ιδιαίτερη κοίλη γλυπτικότητα στη γεωμετρία της, έρχεται σαν συνέχεια του δαπέδου. Συνεχίζοντας, μέσα βρίσκουμε το jewelry bar, όπου και εκτίθενται τα κοσμήματα της σχεδιάστριας. Ήπιες σχεδιαστικές επιλογές, που αναδεικνύουν τις δημιουργίες του Hermina Athens. 

Αυτό όμως που θα μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε, είναι μια βιομηχανική διάθεση η οποία έρχεται σε πλήρη εναρμόνιση με την υπόλοιπη αισθητική. Πιο αυστηρή κυκλική γεωμετρία, “ειλικρίνεια” στο υλικό και την κατασκευή, με σίγουρες αναφορές από κυκλαδίτικη τέχνη.

Hermina Athens, Μοναστηράκι | HYLE design studio


Πηγαίνοντας στον πρώτο όροφο, βρίσκουμε έναν ενιαίο χώρο με κοινά μορφολογικά στοιχεία με το ισόγειο, αλλά μεγαλύτερη ρευστότητα στη χρήση. Πάγκοι εργασίας που λειτουργούν και σαν καθιστικά, φυγές προς τα έξω, αποθηκευτικοί χώροι και ελαφριά υφασμάτινα χωρίσματα, όλα μαζί συνθέτουν μια ελευθερία στην κάτοψη που συνάδει με τη δημιουργική ελευθερία της ταυτότητας του Hermina.

Το κατάστημα Hermina Athens αποτελεί μια φρέσκια σχεδιαστική πνοή, που δεν εμπεριέχει μόνο την τέχνη και την εμπειρία της αρχιτεκτονικής και σχεδιαστικής ομάδας, αλλά και το βίωμα και την ανάγκη του ατόμου που βιώνει τον χώρο, πλαισιώνοντας με έναν πολύ όμορφο τρόπο τα ιδιαίτερα κοσμήματα του Hermina.

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Steal this look...
1 Feb 2024  |  Spaces
Steal this look
Image represents KN Group...
15 Jan 2024  |  Opinions,People,Spaces
KN Group
Image represents Πάτμος, οι κατοικίες των ονείρ...
8 Jan 2024  |  Spaces,Case Study
Πάτμος, οι κατοικίες των ονείρων
Image represents Ξενία: Η ιστορία και το design...
4 Jan 2024  |  Spaces
Ξενία: Η ιστορία και το design ενός καινοτόμου προγράμματος