19 Mar 2022  |  Exhibition

The Landscape Show: Ομαδική έκθεση στην Eleftheria Tseliou Gallery

Η Eleftheria Tseliou Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο “The Landscape Show”.
post image

Σε συνέχεια της έκθεσης ‘The Still-Life Show’, που παρουσιάστηκε στην γκαλερί το 2019, η έκθεση ‘The Landscape Show’ αποτελεί το δεύτερο μέρος μίας σειράς εκθέσεων, που αντλεί από μεγάλες θεματικές ενότητες της ιστορίας της τέχνης. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, η τοπιογραφία συχνά αλλάζει περιεχόμενο και σκοπό. Η έκθεση αυτή πραγματοποιείται στην προσπάθεια να τοποθετηθεί το Τοπίο σήμερα.

Η έκθεση αναπτύσσεται γύρω από τρεις καθοριστικές προσεγγίσεις στο θέμα του Τοπίου: ένα έργο του σπουδαίου μοντερνιστή Σπύρου Παπαλουκά (1892 – 1957), ένα έργο του εμβληματικού Richard Long και ένα απόσπασμα από το δεύτερο γράμμα του Carl Gustav Carus (1789-1869) για τη ζωγραφική του τοπίου. Οι τρεις αυτές προσεγγίσεις ορίζουν τον χαρακτήρα της έκθεσης, που αναπτύσσεται στους τοίχους της γκαλερί με έργα μοντέρνων και σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Ένα τραπέζι έχει τοποθετηθεί στη μέση της γκαλερί, πάνω στο οποίο υπάρχουν, σε βιτρίνα, βιβλία από τη βιβλιογραφία της τοπιογραφίας. Στο ίδιο τραπέζι, παρουσιάζεται και μια σειρά από καρτ ποστάλ, σε παραγωγή τής γκαλερί ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης, με σημαντικά έργα από την ιστορία της τοπιογραφίας.

Δύο βίντεο σημαντικών έργων των Robert Smithson και Michael Snow επίσης παρουσιάζονται στην έκθεση.


Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: 

Σπύρος Παπαλουκάς, Richard Long, Εοζέν Αγκοπιάν, Αλέξης Ακριθάκης, Αντωνάκης, Χρύσα Βουδούρογλου, Δημήτρης Γαλάνης, Βασίλης Γεροδήμος, Γιάννης Γκανάς, Μαρία Ευσταθίου, Βασίλης Ζωγράφος, Αναστάσης Ιωάννου, Σταύρος Ιωάννου, Μάρκος Καμπάνης, Αθανασία Καραμπελά, Απόστολος Καραστεργίου, Ηλίας Κοέν, Παναγιώτης Κουλουράς, Κλέαρχος Λουκόπουλος, Γιάννης Μιχαηλίδης, Μίλτος Μιχαηλίδης, Ασαντούρ Μπαχαριάν, Γιώργος Μπουζιάνης, Μαργαρίτα Μυρογιάννη, Τόνια Νικολαΐδου, Ρένα Παπασπύρου, Δαυίδ Σαμπεθάι, Κύριλλος Σαρρής, Παναγιώτης Τέτσης, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Γιώργος Χατζημιχάλης.


'Ωρες λειτουργίας

Τρίτη−Παρασκευή: 12:00−20:00

Σάββατο: 12:00−15:00

Μάθετε περισσότερα: https://www.tseliougallery.com/exhibition/the-landscape-show

Gallery

Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
The Breeder
Image represents Κωμωδία...
4 Sep 2023  |  Exhibition
Κωμωδία
Art Project Space
Image represents ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί ...
23 Mar 2023  |  Exhibition
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί της Ελλάδος
State of Concept
Image represents Waste/d Pavilion, Episode 2...
18 Jul 2022  |  Exhibition
Waste/d Pavilion, Episode 2