12 May 2022  |  Exhibition

Every Time We Say Goodbye

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό σάς προσκαλούμε στα εγκαίνια του δεύτερου μέρους της έκθεσης: «Every Time We Say Goodbye», την πρώτη συνεργασία μεταξύ της The Stash Gallery, του Λονδίνου και της The Project Gallery στην Αθήνα.
post image

«Η πρώτη εκδοχή της έκθεσης με Βρετανούς και Έλληνες καλλιτέχνες ήταν μια συνεργασία μεταξύ της The Stash Gallery, του Λονδίνου και της The Project Gallery στην Αθήνα, και είχε τίτλο: Don’t leave me this way. Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 2019, σαν μια ενστικτώδης αντίδραση στη φρίκη της ιδέας του Brexit. Σκοπός μας ήταν να μεταφέρουμε την έκθεση στην Αθήνα, αλλά ο κόσμος άλλαξε πολύ γρήγορα, η ελπίδα αποφυγής τού Brexit χάθηκε, αφού έγινε τελικά πραγματικότητα, και αμέσως μετά ξέσπασε η πανδημία.

Σήμερα, ένα καινούριο τραγούδι παίζει στο juke box, ωστόσο η θεματική διευρύνθηκε καθώς τα συναισθήματα της απώλειας, του αποχωρισμού και της νοσταλγίας για το παρελθόν έγιναν η κύρια θεματική.

Όλοι μας αφήσαμε κάτι πίσω ή μας το πήραν, είτε την παιδική μας ηλικία, ένα πρόσωπο, μία χώρα ή ένα κεκτημένο. Παρόλα αυτά δεν είναι όλα τόσο άσχημα, είναι καλό να αποχωριζόμαστε πράγματα και ακόμα καλύτερο να μας επιστρέφουν.

Οι 27 καλλιτέχνες της έκθεσης δίνουν τη δική τους ερμηνεία πάνω στο θέμα του αποχωρισμού. Δεν είναι βέβαια δυνατόν να επιστρέψουμε στις ιδέες του Γερμανικού Ρομαντισμού και του κινήματος «Sturm und Drang». Το χιούμορ είναι το κοινό νήμα που συνδέει πολλά από τα έργα αυτής της έκθεσης, και μέσα από αυτό, ο κάθε καλλιτέχνης προσπαθεί να ρίξει λίγο φως σε έναν κόσμο που δείχνει να σκοτεινιάζει.» Νίκος Μουράκης


Συμμετέχοντες Καλλιτέχνες:

Σπύρος Αγγελόπουλος, Aνδρέας Βάης, Σοφία Βλαζάκη, Paul Bommer, Kit Boyd, Tim Bret Day, The DnA Factory, Roger Dean, Nίκος Γιαβρόπουλος, Rupert Goldsworthy, Steve C. Harvey, Roxana Halls, Sally Heard, Wilma Johnson, Kατερίνα Καλογεράκη, Aντιγόνη Kαββαθά, Μαρία Κοκκίνη, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Χριστίνα Μίτρεντζε, Jordan Mckenzie, Nicholas Moore, Θόδωρος Μπρουσκομάτης, Gustavo Ortiz, Sophie Parkin, Aνδρέας Παπαναστασίου, Αντώνης Φραντζεσκάκης, Λιάνα Ψαρολογάκη.

Επιμελητής Έκθεσης:

Nicholas Moore σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Μαγκανιώτη, καλλιτεχνικό διευθυντή της The Project Gallery.


Διάρκεια Έκθεσης: 12-5-2022 μέχρι 4-6-2022

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Σάββατο : 12:00 – 20:00

The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς) στον 1 όροφο, στο κτίριο που βρίσκεται το Couleur Locale.


H “The Project Gallery” είναι ένας πρωτοποριακός χώρος τέχνης, που βρίσκεται στο Μοναστηράκι, στην οδό Νορμανού 3. Οργανώνει και φιλοξενεί μεγάλες ομαδικές και θεματικές εκθέσεις σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, καθώς και εικαστικές δράσεις. Στόχος μας είναι η συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή του κέντρου της Αθήνας με την παρουσίαση της καλλιτεχνικής δραστηριότητας, ενώ μέσα από διεθνείς συνεργασίες και πολιτιστικές ανταλλαγές δημιουργούμε γέφυρες μεταξύ της Ελλάδας και του εξωτερικού, για την προβολή και τη διάχυση της ελληνικής τέχνης έξω από τα σύνορα.

Η δημιουργική μας ομάδα συγκεντρώνει και κινητοποιεί νέους αρχιτέκτονες, γραφίστες, επιμελητές και ιστορικούς της τέχνης, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εικαστικών τεχνών, ακολουθώντας μια φιλοσοφία για τη σύγχρονη τέχνη, με άξονα και πυρήνα την ανάδειξη πρωτότυπων και ποιοτικών, εναλλακτικών και αισθητικών επιλογών, με σεβασμό προς τους καλλιτέχνες, το κοινό και τον ευρύτερο κόσμο της τέχνης, επιδιώκοντας, ταυτόχρονα, την επικοινωνία, τη διακίνηση και τη δυναμική λειτουργία του καλλιτεχνικού έργου ως τρόπου και στάσης ζωής σε μια κρίσιμη εποχή.

Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
The Breeder
Image represents Κωμωδία...
4 Sep 2023  |  Exhibition
Κωμωδία
Art Project Space
Image represents ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί ...
23 Mar 2023  |  Exhibition
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί της Ελλάδος
State of Concept
Image represents Waste/d Pavilion, Episode 2...
18 Jul 2022  |  Exhibition
Waste/d Pavilion, Episode 2