11 Apr 2024  |  Event,Exhibition

Simone Boisecq & Karl-Jean Longuet

Ένα ζευγάρι καλλιτεχνών
post image

Η έκθεση “Simone Boisecq & Karl-Jean Longuet: ένα ζευγάρι καλλιτεχνών" αναδεικνύει τον δυναμικό διάλογο μεταξύ του έργου των γλυπτών Simone Boisecq (1922-2012) και Karl-Jean Longuet (1904-1981). Ένα εξαιρετικό ζευγάρι καλλιτεχνών που δεσμεύτηκε να προσδιορίσει εκ νέου τη γαλλική γλυπτική μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από την πρώτη τους συνάντηση το 1946, οι Boisecq και Longuet ακολούθησαν παράλληλες πορείες, εξερευνώντας μια προσωπική σύνθεση μεταξύ ρεαλισμού και αφαίρεσης, κλασικής παράδοσης και πρωτόγονης έκφρασης. Παρά το γεγονός ότι διατηρούσαν ξεχωριστά εργαστήρια, οι Boisecq και Longuet εργάστηκαν για πάνω από τρεις δεκαετίες παράλληλα, επηρεάζοντας και εμπνέοντας φανερά ο ένας το άλλον. Το διάστημα αυτό αποτέλεσε περίοδο βαθιάς εξερεύνησης και καινοτομίας και για τους δύο καλλιτέχνες.

Ενώ ο Longuet είχε ήδη καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος γλύπτης από τη δεκαετία του 1930, το έργο του μετά το τέλος του πολέμου οδηγήθηκε σε μια απλοποίηση των μορφών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση μεταξύ γλυπτικής και αρχιτεκτονικής. Την ίδια περίοδο, η Boisecq καταφθάνει στο Παρίσι από την Αλγερία, με ένα κράμα καλλιτεχνικών επιρροών, αποτέλεσμα του πολυπολιτισμικού της υποβάθρου. 

Η ευρεία αναγνώριση του έργου και της καλλιτεχνικής αξίας των δύο καλλιτεχνών ήρθε μέσα από αναδρομικές εκθέσεις που διεξήχθησαν σε διάφορα γαλλικά μουσεία το διάστημα 2011-2012. Η πρόσφατη απόκτηση του έργου τους από το Μουσείο Καλών Τεχνών της Ντιζόν και το Centre dePompidou στο Παρίσι σφράγισε ακόμα περισσότερο την κληρονομιά των Boisecq και Longuet, με το Centre de Pompidou να αφιερώνει μία ολόκληρη αίθουσα του μουσείου προς τιμήν των δύο αυτών καλλιτεχνών.


P gallery | sculpture

Κουμπάρη 6, 10674 Κολωνάκι, Αθήνα

210/3635632

info@pgallerysculpture.com

Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας:

Τρίτη/ Πέμπτη/ Παρασκευή: 11.00-19.00

Τετάρτη/ Σάββατο: 11.00-15.00

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
European Centre-Contemporary Space Athens
Image represents Χρήστος Κονταρούδης: Διάλογοι...
2 May 2024  |  Event,Exhibition
Χρήστος Κονταρούδης: Διάλογοι
Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας «Σοφία Λασκαρίδου»
Image represents HOME Figura X...
30 Apr 2024  |  Event,Exhibition
HOME Figura X
Χώρος Τέχνης Αδαμαντία
Image represents Τα μάσκουλα της Τέχνης...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Τα μάσκουλα της Τέχνης