6 Dec 2023  |  Event,Exhibition

Ψίθυροι της Γραμμής

Darryl Keith Babatunde Smith
post image

"Σκέφτομαι αυτά τα έργα σαν ψίθυρους: ψιθυρισμένους ύμνους, ψιθυρισμένους επαίνους, ψίθυρους που ακούγονται μέσα από μια χαραμάδα στο παράθυρο, ψίθυρους που μουρμουρίζει το ασυνείδητό μου. Είναι αποσπασματικές ημερολογιακές καταγραφές για την καθημερινότητά μου, για το σώμα μου, για τις σκέψεις μου, σχεδιασμένες αισθησιακά με ένα κομμάτι από χρυσό και ασήμι. Με εμπνέει ιδιαίτερα η οντότητα των αρχαιοελληνικών γλυπτών από μάρμαρο και των ιαπωνικών σχεδίων από μελάνι sumi. Έχουν και τα δύο βάρος, ίσως λόγω της σωματικότητας του μαρμάρου ή του σκοταδιού του μαύρου μελανιού, αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι ο αέρας που τα περιβάλλει. Αυτός ο ήρεμος, ήσυχος αέρας εξακολουθεί να με γοητεύει και θέλω κάθε αυτοπροσωπογραφία και κάθε μορφή να διαποτίζει τον χώρο εκείνο που είναι τόσο αντίθετος με την πραγματικότητά μου.", Darryl Keith Babatunde Smith.

Θα χαρούμε να σας δούμε το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 στις 12:30 μ.μ., στο κλείσιμο της έκθεσης, για ένα ποτήρι κρασί. Η επιμελήτρια της έκθεσης, Ελισάβετ Πλέσσα, θα πραγματοποιήσει ξενάγηση.


Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή, 11:00-14:30 & 18:00-21:00 | Σάββατο, 11:00 - 14:30

***

Ο Darryl Keith Babatunde Smith (ΔΚΒΣ) γεννήθηκε το 1992 στη Washington των ΗΠΑ. Σπούδασε ζωγραφική (BFA) στην Pennsylvania Academy of the Fine Arts και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές (MFA) στη New York Academy of Art, με ειδίκευση στο σχέδιο και στην ανατομία. Έχει μελετήσει τη γαλλική και γερμανική γλώσσα, τα λατινικά, καθώς και την αρχαία και σύγχρονη ελληνική γλώσσα. Έχει βραβευτεί με το Philadelphia Fellowship for Black Artists. Ζει και εργάζεται στη Φιλαδέλφεια της Pennsylvania.

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Χώρος Τέχνης Αδαμαντία
Image represents Τα μάσκουλα της Τέχνης...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Τα μάσκουλα της Τέχνης
Τεχνοχώρος
Image represents Το Φτέρωμα των Χρωμάτων...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Το Φτέρωμα των Χρωμάτων
HeartbeatInk Gallery
Image represents Womanity...
22 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Womanity
Vasiliki - galerie d'art
Image represents Απέραντο Γαλάζιο...
22 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Απέραντο Γαλάζιο