6 Jun 2022  |  Opinions

Milan Design Week 2022: Οι προτάσεις μας για τις εντυπωσιακές εκθέσεις και εγκαταστάσεις στα πλαίσια του Salone del Mobile

Αυτές είναι μερικές από τις παράλληλες δράσεις της φετινής διοργάνωσης, που αξίζουν να τις επισκεφθείτε.
DS.WRITER: 
Vasilis Xifaras
post image

Το Milan Design Week επιστρέφει φέτος μετά από δύο χρόνια δια ζώσης απουσίας. Γιορτάζοντας τα 60α γενέθλιά του, το Salone del Mobile μας υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους η ιταλική πόλη θεωρείται η πρωτεύουσα του design. Από τις 7 έως τις 12 Ιουνίου 2022, δημιουργοί, εκπρόσωποι εταιριών αλλά και λάτρεις του design θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για όλες τις νέες τάσεις σε ότι αφορά αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα, αφού πλέον οι σχεδιαστές καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «πώς θα ζήσουμε καλύτερα» και «πώς θα χρησιμοποιήσουμε τους πόρους καλύτερα».

Περισσότεροι από 2000 εκθέτες θα καλωσορίσουν 370 χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Η εβδομάδα του design όμως αποτελείται και από το Fuorisalone, που αναμένεται να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερο κοινό, αλλά και από το Brera Design Week. Μέσω αυτών των θεσμών γίνεται ο προγραμματισμός των εκθέσεων, παρουσιάσεων, ομιλιών και εγκαταστάσεων που πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές του Μιλάνο, ταυτόχρονα με την κυρίως έκθεση. Εμείς, επιλέξαμε κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα events και σας τα παρουσιάζουμε.


The Art of Dreams - Ruby Barber για την Porsche

Για την παρθενική εμφάνιση της διάσημης εταιρίας αυτοκινήτων στο Milan Design Week, η floral artist Ruby Barber, ιδρύτρια του Studio Mary Lennox, κλήθηκε να δημιουργήσει μια μοναδική γλυπτική έκθεση που να ασχολείται με την εύθραυστη φύση του λουλουδιού και την ομορφιά της φύσης, αναζητώντας τρόπους που αυτά μπορούν να αναδειχθούν από τη σύγχρονη τεχνολογία.

6-12 Ιουνίου 2022, Palazzo Clerici

porsche.art | marylennox.de


Paradox Garden - Parasite 2.0 για το XL Extralight

Σε αυτό τον παράδοξο κήπο, ο επισκέπτης αλληλοεπιδρά με 5 μηχανές – υπερμεγέθεις εγκαταστάσεις που βασίζονται στην έρευνα της εταιρίας XL Extralight. Στην πραγματικότητα, τα αντικείμενα της έκθεσης ακροβατούν επάνω στα νέα προϊόντα, επιδεικνύοντας με εντυπωσιακό τρόπο τις δυνατότητές τους.

5-12 Ιουνίου 2022, Alcova

xlextralight.com | parasiteparasite.com


Hypernova - Sara Ricciardi για το gloTM

Βασιζόμενη στην αρχή της συνύπαρξης, η Sara Ricciardi δημιούργησε αυτή την εγκατάσταση ως μια πορεία ανάμεσα στη φύση και τη τεχνολογία, καθώς και στη μοναδικότητα και την πολλαπλότητα. Ο σχεδιασμός του χώρου, όμως, δεν αντιπαραθέτει αυτά τα στοιχεία, και κάνει τον επισκέπτη να οραματιστεί ένα αρμονικό μέλλον.

6-12 Ιουνίου 2022, Superstudio piu

sararicciardistudio.com


Forms & Textures – Mas Creations Collections by Masquespacio

Οι Ισπανοί Ana Milena Hernández Palacios και Christophe Penasse παρουσιάζουν στα πλαίσια του Milano Design Week τη νέα τους συλλογή αντικειμένων. Πρόκειται για δημιουργίες που σχεδιάστηκαν στο χέρι και παράχθηκαν μέσω τρισδιάστατης εκτύπωσης, χρησιμοποιώντας διαφορετικές υλικότητες, υφές και χρώματα, και «δοκιμάζουν» τα όρια μεταξύ τέχνης και λειτουργικότητας.

7-12 Ιουνίου 2022, Isola Design District

mas-creations.com


Florilegio – Cristina Celestino

Κατανοώντας την ιδιαιτερότητα του περιβάλλοντος ενός ανθοπωλείου, η designer Cristina Celestino δημιουργεί ένα μανιφέστο για τη φύση εσωτερικού χώρου. Έτσι, προτείνεται ένα νέο είδος αντικειμένων που μπορούν να συνυπάρξουν με τη βλάστηση, ενώ το εξωτερικό κλίμα «εισβάλει» μέσα στο δωμάτιο και το αυστηρό όριο ιδιωτικού – δημόσιου χώρου καταργείται.

30 Μαΐου - 11 Ιουνίου 2022, Fioreria Radaelli

cristinacelestino.com

Φωτ: DePasquale+Maffini


Memphis Again - Christoph Radl

Περισσότερα από 200 έπιπλα από κάθε υλικό, που κατασκευάστηκαν από το Memphis Group μεταξύ 1981 και 1986, εκτείνονται στους χώρους της Triennale. Ο επισκέπτης αντικρίζει τα αντικείμενα με χρονολογική σειρά, σε ένα εντελώς σκούρο σκηνικό που παραπέμπει σε club ή catwalk, θυμίζοντάς μας το πόσο επιδραστικό, σε κάθε χώρο της τέχνης, ήταν το μεταμοντέρνο design της ομάδας που ίδρυσε ο Ettore Sottsass.

18 Μαΐου - 12 Ιουνίου 2022, Triennale di Milano

triennale.org | radl.it


Περισσότερες εκδηλώσεις του Milan Design Week 2022 μπορείτε να βρείτε εδώ:

2022.breradesignweek.it | fuorisalone.it

Gallery

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Αφιέρωμα στο ξενοδοχειακό desi...
27 Mar 2024  |  Opinions,Case Study
Αφιέρωμα στο ξενοδοχειακό design
Image represents AI, ChatGPT και Design...
13 Mar 2024  |  Opinions
AI, ChatGPT και Design
Image represents Jane Jacobs και το όνειρο μιας...
8 Feb 2024  |  Opinions,People
Jane Jacobs και το όνειρο μιας «κοινωνικής» πόλης
Image represents Ελληνικός Μπρουταλισμός...
5 Feb 2024  |  Opinions
Ελληνικός Μπρουταλισμός