30 Nov 2023  |  Opinions,Sustainability

4 Αντικείμενα από επαναχρησιμοποιημένα υλικά, που κάνουν κάθε interior να ξεχωρίζει

Norman, Carulla, Lenti κ.α αλλάζουν το παιχνίδι των υλικών με έμφαση στη βιωσιμότητα!
DS.WRITER: 
Sophia Throuvala
post image
Πηγή Κεντρικής Εικόνας: frameweb.com


Υλικά που παλαιότερα θα λέγαμε δεύτερης διαλογής, όπως το πλαστικό, το φελιζόλ, το φθηνό ή ανακυκλωμένο ύφασμα και φθαρμένα μέταλλα, παίρνουν ξανά ζωή μέσα από το σύγχρονο οικολογικό design. Μια τεράστια γκάμα νέων υλικών προκύπτει από τη συλλογή και επανάχρηση απορριμμάτων, ως πηγή πλούτου στα χέρια έμπειρων νέων σχεδιαστών. Η έμπνευση από τις σημερινές ανάγκες οδηγεί σε έξυπνα, οικολογικά αντικείμενα που εκπροσωπούν το sustainable design ως πρώτη ύλη και ιδεολογία. Το Design Society παρουσιάζει κάποια από τα πιο ενδιαφέροντα αντικείμενα, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά, από σημαντικούς σχεδιαστές που θεωρούν καλό design μόνο το οικολογικό design.

Πηγή εικόνας: aspiremetro.com


STYRO-WRAP

Andreu Carulla

Ο Καταλανός σχεδιαστής Andreu Carulla χρησιμοποίησε πεταμένο φελιζόλ για να καινοτομήσει με το Styro-wrap, μια συλλογή καθισμάτων που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Potato Head. Αντικατοπτρίζοντας τη συνεχή εξερεύνηση της υλικότητας της Carulla, οι καρέκλες και τα σκαμπό συνδυάζουν καθίσματα και στηρίγματα από φελιζόλ με ξύλινες πλάτες και λεπτομέρειες.

Πηγή εικόνας: frameweb.com


PIX

Normann Copenhagen

Με έμφαση για μια ακόμα φορά στη μινιμαλιστική σκανδιναβική αισθητική, η Normann Copenhagen παρουσιάζει γεωμετρικά φωτιστικά οροφής στο σχήμα της πανσελήνου. Για τη δημιουργία του “ουράνιου” αυτού σώματος, το οποίο εναρμονίζεται με τον ιδιωτικό χώρο, χρησιμοποιήθηκαν ανακυκλωμένα πλαστικά σε διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού, τα οποία θερμάνθηκαν στους 120°C. Διατίθενται μόλις σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη.  

Πηγή εικόνας: normann-copenhagen.com


HAND LIGHTHOUSE

Hyesun Lee for ReCollective

Εννέα Ασιάτες designers συνεργάζονται με την οικολογική κορεατική επωνυμία μόδας Re;Code και Dekasegi, προτείνοντας αντικείμενα φτιαγμένα από βιομηχανικά απόβλητα. Ο Hyesun Lee έδωσε νέο σκοπό στα πλαστικά και στα μέταλλα που μολύνουν τις θάλασσες, με το Hand Lighthouse. Φτιαγμένα ακριβώς από αυτά τα υλικά που εγκαταλείπονται στη θάλασσα, αυτά τα φανάρια περιγράφουν τον ενάρετο κύκλο μέσω του οποίου τα απόβλητα αναλαμβάνουν μια νέα σημαντική και ουσιαστική λειτουργία, όπως αυτή που εκτελεί ο φάρος για τα πλοία που πλέουν στη νυχτερινή θάλασσα.

Πηγή εικόνας: aspiremetro.com


MOTTAINAI

Paola Lenti

Το Mottainai είναι μια νέα συλλογή, δημιουργημένη με υφάσματα που προέρχονται από ρετάλια ανακτημένα από προηγούμενη παραγωγή της Paola Lenti. Στη συλλογή συμπεριλαμβάνονται χαλιά, καθίσματα, πουφ και άλλα. Γίνεται δυναμικό παιχνίδισμα δυνατοτήτων, που προκύπτει από τη χρήση κομμένων, διαφορετικών ή και φαινομενικά παράταιρων μεταξύ τους υλικών με διαφορετικές τεχνικές. Το όνομα της συλλογής, MOTTAINAI, είναι δάνειο από τον ομώνυμο αρχαίο ιαπωνικό όρο, που χρησιμοποιείται για να εκφράζει τη λύπη τού να σπαταλάς κάτι.

Πηγή εικόνας: paolalenti.it

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Βιομιμητισμός: Όταν το design ...
26 Oct 2023  |  Opinions,Sustainability
Βιομιμητισμός: Όταν το design και η αρχιτεκτονική συναντούν τη φύση
Image represents Κατασκευάζοντας με γνώμονα την...
Κατασκευάζοντας με γνώμονα την οικολογία
Image represents Αλήθεια, τρώγεται το πλαστικό;...
2 Oct 2023  |  Opinions,Sustainability
Αλήθεια, τρώγεται το πλαστικό;
Image represents Το μέλλον του βιώσιμου design ...
29 May 2023  |  Opinions,Sustainability
Το μέλλον του βιώσιμου design είναι εδώ | Part II