22 Apr 2022  |  Radar

Radar | Vol.3

Όπως κάθε μήνα, ενημερωθήκαμε για ό,τι νέο υπάρχει στο design, συλλέξαμε τα αγαπημένα μας αντικείμενα από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους ή ανερχόμενους σχεδιαστές και σας τα παρουσιάζουμε.
DS.WRITER: 
Vasilis Xifaras
post image

Όπως κάθε μήνα, ενημερωθήκαμε για ό,τι νέο υπάρχει στο design, συλλέξαμε τα αγαπημένα μας αντικείμενα από Έλληνες και ξένους καταξιωμένους ή ανερχόμενους σχεδιαστές και σας τα παρουσιάζουμε.


Pink 2 – Jacquemus x Boris de Beijer

Ο Jacquemus, στα πλαίσια της νέας πολυσυζητημένης collection μόδας και αντικειμένων lifestyle, συνεργάστηκε με τον Ολλανδό καλλιτέχνη Boris de Beijer, ο οποίος εξερευνά τα όρια μεταξύ του χρηστικού και του μη χρηστικού design. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους είναι χειροποίητες ντελικάτες δημιουργίες από τραχύ φυσητό γυαλί σε ροζ χρώμα μαζί με πολύχρωμα διακοσμητικά στοιχεία, ένας συνδυασμός που δημιουργεί αίσθημα έκπληξης.

Concept by: jacquemus.com | vogue.in


Φωτ: Fumi Homma, Set design: Sati Leonne Faulks


Big Talk – Adam Goodrum για το Blå Station

Η έντονη χρήση της γεωμετρίας, που τονίζεται από το χρώμα, ξεχωρίζει στην πολυθρόνα «Big Talk». Αυτή συντίθεται από ένα κυκλικό κάθισμα και μια ημικυκλική πλάτη κυκλικής διατομής, και τα δύο φτιαγμένα από αφρό ώστε να αποκτήσουν όγκο. Το πίσω μέρος της πολυθρόνας φέρει λωρίδες σε παρόμοιους χρωματικούς τόνους, που αναφέρονται στα δείγματα υφασμάτων. Το concept κινείται γύρω από την έννοια «τετ – α – τετ»: δύο άτομα συζητούν ενώ ο ένας παρατηρεί τη χρωματική διαβάθμιση της πολυθρόνας του άλλου. Ο Adam Goodrum απέσπασε το βραβείο του Interior Design Magazine για το καλύτερο σχέδιο της χρονιάς στην κατηγορία του καθιστικού.

Concept by: blastation.com

Φωτ: Scandinavian Spaces


Swan Centerpiece – Natalia Triantafylli

Με σπουδές πάνω στο design και την κεραμική, και υποτροφία από το Burberry Design Foundation, η Ναταλία Τριανταφύλλη έχει υιοθετήσει μια αισθητική προσέγγιση που παραπέμπει στις ουτοπίες, αντλώντας έμπνευση από αντικείμενα του υπαρκτού. Για το «Swan» Centerpiece, συνδύασε τρισδιάστατα εκτυπωμένα μοτίβα από Βικτωριανές μορφές μαζί με πορσελάνινα δοχεία.

Concept by: adorno.design

Φωτ: adorno.design


Osaka Sofa – Pierre Paulin

Αυτός ο καναπές - γλυπτό, χαρακτηριστικό έργο του Pierre Paulin από το 1967, αναγεννήθηκε από την εταιρεία LaCividina. Στην πραγματικότητα αποτελείται από ξεχωριστές οργανικές καμπύλες, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικό τρόπο. Έτσι, προκύπτει πάντα ένα νέο έπιπλο. Το ύφασμα, έχοντας στόχο την άνεση, φτιάχνεται από αφρό πολυουρεθάνης σε διαδοχικές στρώσεις.

Concept by: pierrepaulin.fr

Φωτ: LaCividina


For a Fleeting Moment - Bijin Davis

Η Bijin Davis, μια ανερχόμενη designer με ρίζες στην Ιαπωνία και την Ινδία, αποτύπωσε σε ένα αντικείμενο τη συνθήκη της εξέλιξης της μορφής, όταν αυτή προσαρμόζεται σε ένα νέο περιβάλλον. Η ραφιέρα από αλουμίνιο αντανακλά το λευκό φως όταν στέκεται ως μονάδα, αλλά όταν πλησιάσει σε άλλη ραφιέρα εμφανίζεται χρώμα, με ένταση που διαφέρει ανάλογα με τη μεταξύ τους απόσταση. Αυτό δίνει τη δυνατότητα μιας συνεχούς μεταμόρφωσης, η οποία παρουσιάζεται με ακρίβεια στο βίντεο που ακολουθεί: https://vimeo.com/564559589

Concept by: bijindavis.com

Φωτ: Bijin Davis


Meta Side Table – New Tendency

Το χαρακτηριστικό βοηθητικό τραπέζι της εταιρείας New Tendency δομείται από λεπτές επιφάνειες με ματ επικάλυψη, σε ορθογώνια και κυκλικά σχήματα. Ανάλογα με τη γωνία θέασης, το αντικείμενο μοιάζει είτε λεπτό και ελαφρύ είτε βαρύ και ογκώδες. Παράλληλα, μέσω των διαφόρων επιφανειών του, παρέχει στον χρήστη τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο που απαιτείται.

Concept by: newtendency.com

Φωτ: NewTendency


Banquet Chair – Nick Ross για το Niko June

Εμπνευσμένη από το μίνιμαλ design και την έντονη κοινωνική ζωή της δεκαετίας του ’90, η «Banquet Chair» έχει απλό σχέδιο, που μπορεί να υποστηρίξει όμως κάθε κοινωνική δραστηριότητα του ανθρώπου. Κατασκευάζεται από οξιά, ένα υλικό που καθώς γερνά αλλάζει χρώμα, μεταμορφώνοντας με την πάροδο του χρόνου το αντικείμενο.

Concept by: nckrss.com | nikojune.com

Φωτ: Niko June


Patio Bench – Melina Xenaki

Η ceramic designer Μελίνα Ξενάκη σχεδίασε και κατασκεύασε η ίδια το κάθε πλακάκι που αποτελεί το «Patio Bench», μια μοναδική δημιουργία που κοσμεί το αίθριο του «Patio House» των OOAK Architects στην Κάρπαθο. Το μοτίβο και το χρώμα του καθιστικού παραπέμπει στο περιβάλλον γύρω από την κατοικία, το πέλαγος.

Concept by: melinaxenaki.com

Φωτ: Γιώργος Κορδάκης & Åke E:son Lindman


Cleo Chair x Dusen Dusen 01 – Ellen van Dusen για το Dims

Πρόκειται για μια νέα ειδική εκδοχή της αγαπημένης «Cleo Chair» της Stine Aas. Η Ellen van Dusen, γνωστή για τα γεωμετρικά και πολύχρωμα μοτίβα που εγγράφει πάνω σε υφάσματα, ανασχεδίασε την καρέκλα με μια μοντέρνα ματιά, με εμφανείς αναφορές στο κίνημα του De Stijl.

Concept by: dims.world

Φωτ: dims.world


Opus - Form Us With Love για το +Halle

Έχοντας πάρει σημαντικά μαθήματα από τους περιορισμούς που έθεσε στην κοινωνία η πανδημία, οι Form Us With Love δημιούργησαν μια σειρά ελαφριών και κομψών καθιστικών με μια ιδιαιτερότητα. Με την προσθήκη ενός ψηλού panel, η καρέκλα δείπνου μετατρέπεται σε ιδιωτικό χώρο, που ταιριάζει σε ένα λόμπι ξενοδοχείου ή ένα γραφείο. Πρόκειται για μια καρέκλα με διττή φύση, εναρμονισμένη με τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου.

Concept by: formuswithlove.se | plushalle.com

Φωτ: formuswithlove


Ο Harry Thaler γιορτάζει 10 χρόνια “Pressed Chair” για τον Nils Holger Moormann

Δέκα χρόνια μετά το λανσάρισμα αυτής της βιομηχανικής καρέκλας, το design παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ. Η «Pressed Chair» είναι ένα φύλλο 2,5 χιλιοστών από αλουμίνιο, το οποίο, αφού «διπλωθεί», δημιουργεί ένα λειτουργικό κάθισμα. Πρόκειται για μια οικολογική κατασκευή, που για να αναπτυχθεί πλήρως χρειάστηκαν πολλές δοκιμές στο εργαστήριο. Οι πτυχώσεις και οι καμπύλες της φόρμας οφείλονται ακριβώς σε αυτή τη διαδικασία παραγωγής. Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από την παρουσίαση της καρέκλας, η εταιρεία Nils Holger Moormann λανσάρει μια ειδική έκδοση «Pressed Chair», με ματ επιφάνεια σε λευκό μόνο χρώμα.

Concept by: moormann.de | harrythaler.it

Φωτ: Jäger&Jäger, Nils Holger Moormann

Gallery

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Radar...
18 Jan 2024  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
14 Dec 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
23 Nov 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
16 Oct 2023  |  Radar
Radar