20 Jul 2022  |  Radar

Radar | Vol. 6

Ξεχωριστά έπιπλα και αντικείμενα design σάς συστήνονται στο έκτο τεύχος του Radar.
DS.WRITER: 
Vasilis Xifaras
post image

Pensieri Panteschi – Elena Salmistaro για το Lithea

Η σειρά επίπλων και διακοσμητικών «Pensieri Panteschi» προέκυψε από τις παρατηρήσεις τής Elena Salmistaro σε έναν συγκεκριμένο τόπο, το νησί Παντελλάρια που βρίσκεται μεταξύ Σικελίας και Τυνησίας. Βράχοι που βρέχονται από τη θάλασσα, ηφαιστειογενή εδάφη, αχανείς αμπελώνες και μοτίβα από πέτρα, μεταφέρονται στα αντικείμενα ως αυστηρά γεωμετρικά σχήματα από μάρμαρο και χαλκό. Τα αντικείμενα της σειράς αποτελούνται από το μεγάλο τραπέζι «Specchio di Venere», τα σκαμπό «Sibà», καθώς και τις διακοσμητικές επιτοίχιες επιφάνειες «Gadir» και τα βάζα «Spadillo», «Limarsi» και «Tracino».

Concept by: Elena Salmistraro

Photo by: Nino Bartuccio


Worm Bench – Clap Studio για το Missana

Το Clap Studio, με εμπειρία στο interior, product και installation design, σχεδίασε το κάθισμα «Worm», που ελίσσεται στον χώρο και μεγαλώνει, δημιουργώντας άπειρους σχηματισμούς και μεγέθη ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου. Το κάθε κομμάτι αποτελείται από έναν μεταλλικό λεπτό σκελετό που καταλήγει στα πόδια του καθίσματος, και από το υφασμάτινο καμπύλο κάθισμα. Το σχέδιο είναι απλό, κομψό και παιχνιδιάρικο, θεμελιώδη στοιχεία του design που παράγει το studio από τη Βαλένθια.

Concept by: Clap Studio

Photo by: Ángel Segura


Cloth Coffee Table – Teixeira Design Studio

Ο βραβευμένος Πορτογάλος σχεδιαστής João Teixeira


συνδυάζει στο «Cloth Coffee Table» την απλότητα του ιαπωνικού design με τη λειτουργικότητα του σκανδιναβικού σχεδίου. Εμπνευσμένο από τα οργανικά σχήματα και την κίνηση, αυτό το τραπεζάκι αποτελείται από επίπεδες και καμπύλες ξύλινες επιφάνειες που διασπώνται από το κεντρικό μεταλλικό στοιχείο, το οποίο χρησιμεύει στην αποθήκευση περιοδικών και βιβλίων. Τα λεπτά προφίλ των υλικών που επιλέχθηκαν, εκτός από την ανάλαφρη αισθητική, προσδίδουν στο αντικείμενο την απαιτούμενη σταθερότητα και στήριξη μέσα από τις καμπυλότητες που σχηματίζουν.



Concept by: João Teixeira





Photo by: Teixeira Design Studio


Framed – Alain Gilles για το Greenmood

Πρόκειται για μια σειρά βιώσιμων ηχοαπορροφητικών επιφανειών, που λειτουργούν στον χώρο σαν πίνακες τέχνης. Το λεγόμενο «reindeer moss», ένα είδος λειχήνας που μεγαλώνει στην Τούνδρα και την Τάιγκα, έχει φυσικές ικανότητες απορρόφησης του ήχου. Αυτό το υλικό αποτελεί την ιδανική πρώτη ύλη, για ένα αντικείμενο απαραίτητο σε κάθε γραφείο. Οι συνθέσεις που αποτυπώνονται στα ξύλινα κάδρα είναι αφηρημένες, σχεδιασμένες ώστε ο εκάστοτε χρήστης να βλέπει σε αυτές ό,τι φαντάζεται ο ίδιος.

Concept by: Alain Gilles


Block Series - Rahee Yoon

Αυτοί οι κομψοί κύβοι αποτελούν ένα συνεχιζόμενο έργο της καλλιτέχνιδας και σχεδιάστριας από τη Σεούλ, Rahee Yoon. Στα project της, εξερευνά τα όρια των υλικών και καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο τις δυνατότητες της διαφάνειας. Εδώ, αντικείμενα εμπνευσμένα από την ντόπια κουλτούρα φαίνονται σαν να επιπλέουν μέσα σε ακρυλικούς κύβους – γλυπτά, όπου κυριαρχεί η διαβάθμιση διαφάνειας και χρώματος. Εκτός από διακοσμητικό, το κάθε block θα μπορούσε να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για ένα ολοκληρωμένο interior design.

Concept by: Rahee Yoon

Photo by: Sooin Jang


Ary Collection – Emmanuelle Simon

Με αυτή τη συλλογή, η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων και αντικειμένων Emmanuelle Simon εξυμνεί την τοπική χειροτεχνία. Σε συνεργασία με Γάλλους τεχνίτες, κατασκεύασε επιφάνειες από ξύλο δρυός σε διάφορα μεγέθη, που χρησιμεύουν ως τραπεζάκια, καθιστικά και αποθηκευτικοί χώροι. Το κάθε αντικείμενο έχει έναν μοναδικό χαρακτήρα, χάρη στα νερά του ξύλου που διατηρούνται εμφανή αλλά και στην πτυχωτή γεωμετρία των επίπλων.

Concept by: Emmanuelle Simon

Photo by: studiotwentyseven


Falda Series – Ferriani Sbolgi για το Bolia.com

Οι Marco Ferriani και Sara Sbolgi δραστηριοποιούνται από το 2019 στο design αντικειμένων και επίπλων, διατηρώντας ένα καθαρό στυλ που συνδυάζει την τέχνη με την αρχιτεκτονική και την παραδοσιακή τεχνική. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει μια διαχρονικότητα, η οποία διακρίνει και τη σειρά κηροπηγίων «Falda». Αυτά κατασκευάζονται από ανθεκτική πέτρα σε δύο χρωματικούς τόνους (άμμος και ελεφαντόδοντο) και τρία διαφορετικά μεγέθη.

Concept by: Ferriani Sbolgi

Πηγή Εικόνας: instagram.com


Juliette bench - Marie Michielssen για το Serax

Για τη νέα σειρά «Marie Furniture» της Marie Michielssen, μελετήθηκαν διεξοδικά οι ανθρώπινες αναλογίες ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη λειτουργικότητα μέσα από ένα καθαρό και ειλικρινές design. Το κάθισμα «Juliette», φτιαγμένο από MDF, πιστό στις αυστηρές αναλογίες του Bauhaus, αποτελείται από κάθετες μεταξύ τους επιφάνειες και μπορεί να ενσωματωθεί σε κάθε είδος χώρου.

Concept by: Marie Michielssen

Photo by: Serax


Elephant Light – Samuel Lambert (Lambert & Fils) και Darius Laprise

Μέσα από αυτή τη συνεργασία μεταξύ του lighting design studio Lambert & Fils και του Darius Laprise, που ασχολείται με object, fashion και graphic design, προέκυψε το παιχνιδιάρικο minimal φωτιστικό. Το ευφάνταστο σχήμα τού «Elephant» δημιουργήθηκε μετά από πειραματισμούς με κομμάτια αλουμινίου διατομής 1,5 ιντσών, τα οποία επαναλαμβάνονται ή διακόπτονται. Το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο της αποδόμησης και του κενού – πλήρους ενισχύεται από τον φωτισμό. Αυτό το αντικείμενο δημιουργήθηκε για το Head Hi Lamp Show, ένα ετήσιο showcase δειγμάτων lighting design στη Νέα Υόρκη.

Concept by: Lambert et Fils, Darius Laprise

Photo by: Head Hi

Gallery

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Radar...
18 Jan 2024  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
14 Dec 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
23 Nov 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
16 Oct 2023  |  Radar
Radar