26 Jun 2024  |  Objects

Παπούτσια όπως κινητό; Το νέο εγχείρημα της Samsung

O κορεατικός κολοσσός λανσάρει τα Samsung Shortcut Sneaker και υπόσχεται να μας λύσει τα χέρια από τις περιττές συσκευές.
post image
Πηγή Κεντρικής Εικόνας: lowyat.net


Πώς γίνεται η μόδα και η τεχνολογία να συνδυαστούν; Την απάντηση ήρθε να μας τη δώσει η Samsung, με τα νέα της Shortcut sneakers. Προφανώς, η εταιρεία δεν υπόσχεται την τηλεμεταφορά μας σε κάποιο ειδυλλιακό νησί -καλοκαίρι είναι, άλλωστε, και τα όνειρα των διακοπών μάς κάνουν να σκεφτόμαστε σαν αιθεροβάμονες. Απλώς με ένα και μόνο πάτημα της φτέρνας, ο έχων το ζευγάρι παπουτσιών θα μπορεί να τηλεφωνεί παντού ή να ακούει την αγαπημένη του μουσική -μόνο με μία μικρή, «χορευτική» κίνηση, ενώ περπατάει.

Πηγή εικόνας: lowyat.net


Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που η εταιρεία πειραματίζεται με τον κλάδο της υπόδησης. Ήδη από το 2016, η Samsung χρηματοδοτεί τη δημιουργία αθλητικών παπουτσιών και, σε συνεργασία με τη spin-off εταιρεία Salted Venture, εισάγουν αυτή τη νέα προσέγγιση της τεχνολογίας, με σκοπό να την κάνουν περισσότερο λειτουργική στο ευρύ κοινό. Τα IOFIT λοιπόν υπόσχονταν στους αθλητές και τους προπονητές τους την ταυτόχρονη παρακολούθηση των δεδομένων υγείας του ατόμου που φορούσε τα παπούτσια, με σκοπό την ευκολία στην κίνηση και την αποφυγή τραυματισμών.

Πηγή εικόνας: venturebeat.com


Το 2018, η εταιρεία επανέρχεται στην αγορά με ένα νέο μοντέλο σε 2 εκδοχές, τα Samsung smart running shoes Α και Β, σε συνεργασία με την ΚΙΡΟ. Τα παπούτσια διαθέτουν σένσορα στο πίσω μέρος τους, που τους επιτρέπει τη σύνδεση με το κινητό -όποτε αυτή είναι επιθυμητή- για την παρακολούθηση διαφόρων δεδομένων κατά τη διάρκεια της άθλησης. 

Πηγή εικόνας: mspoweruser.com


Έξι χρόνια μετά, η Samsung επανέρχεται με τα Samsung Shortcut Sneaker. Τώρα η εμπειρία του smart παπουτσιού απλοποιείται, επιτρέποντάς μας την εμπειρία της ελεύθερης, μη αμιγώς αθλητικής χρήσης. Έτσι, όπως ακριβώς ένα smartwatch, τα αθλητικά της Samsung, σε συνεργασία με τους designers Elitac Wearables, Brut Amsterdam, Cheil Benelux και τον σχεδιαστή sneaker Roel van Hoff, υπόσχονται την επικράτηση ενός καινοτόμου τρόπου αντίληψης της τεχνολογίας, που «αγγίζει» το μέλλον. 

Πηγή εικόνας: yankodesign.com


Ποιος θα το φανταζόταν, ότι με το moonwalk, ή απλώς χορεύοντας κλακέτες, θα μπορούσε να ενεργοποιήσει το κινητό του; Η εταιρεία και οι συνεργάτες της το φαντάστηκαν, προσθέτοντας αισθητήρες κίνησης στη σόλα των παπουτσιών με σκοπό τη δημιουργία πέντε διαφορετικών συντομεύσεων, οι οποίες υπάρχουν στο Samsung Galaxy του ατόμου που τα φοράει. 

Βέβαια, τα μαγικά παπούτσια της Samsung δεν διατίθενται ακόμη για το ευρύ κοινό, καθώς θα κυκλοφορήσουν μόνο εννέα ζευγάρια για τους Samsung Members στην Ολλανδία, μέσω διαγωνισμού που θα ολοκληρωθεί στις 9 Ιουλίου.

Εμείς, το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε, για να δούμε αν η αγορά των Samsung Shortcut sneakers θα εξελιχθεί με φρενήρεις ρυθμούς, όπως ακριβώς έγινε με το αγαπημένο πλέον wearable gadget του smartwatch.


Πηγές/ Further reading

Jurrien, I, (2018). Samsung smart shoes unveiled. Από: en.letsgodigital.org.

Sawers, P. (2016).Samsung-backed smart shoes hint at what’s to come at MWC 2016. Από: venturebeat.com.

Torres, I. (2024). SAMSUNG SHORTCUT SNEAKERS LET YOU CLICK YOUR HEELS TO CONTROL YOUR PHONE. Aπό: yankodesign.com.

Η Samsung κατασκεύασε αθλητικά παπούτσια που συνδέονται με κινητό! (Vid). Από: runbeat.gr.

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Hecate Collection...
10 Jul 2024  |  People,Objects
Hecate Collection
Image represents Δελούδης: 50 χρόνια ιταλικό de...
1 May 2024  |  Objects,People
Δελούδης: 50 χρόνια ιταλικό design που ξεχωρίζει
Image represents Design από ξύλο: Όταν το συμπα...
28 Feb 2024  |  Objects
Design από ξύλο: Όταν το συμπαγές γίνεται αέρινο
Image represents Urbi et Orbi: Καινοτόμο design...
12 Feb 2024  |  Objects
Urbi et Orbi: Καινοτόμο design με βασικό υλικό το μπετόν