7 Sep 2022  |  Objects

Η GALERIE BASIA EMBIRICOS παρουσιάζει την έκθεση “Candlelight”, που φιλοξενεί ενδιαφέρουσες διεθνείς και ελληνικές συμμετοχές.

Η έκθεση συλλεκτικών κηροπηγίων ως τμήμα της MAISON & OBJET PARIS 2022: Στο Παρίσι από 8 μέχρι 12 Σεπτεμβρίου.
DS.WRITER: 
Sophia Throuvala
post image


H Maison & Objet Paris είναι μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις με θέμα το design σπιτιού και διακόσμησης. Διοργανώνεται δυο φορές τον χρόνο και την επισκέπτονται κορυφαίοι παράγοντες των κλάδων του design, για να κλείσουν συμφωνίες και να καθορίσουν τις μελλοντικές τάσεις. Η επόμενη έκδοση του MAISON & OBJET 2022 ανοίγει στο Paris Nord Villepinte στις 8 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει 5 ημέρες ως παράλληλη δράση του Paris Design Week.

galeriebasiaembiricos.com


Η έκθεση αυτή δίνει πάντοτε το παράδειγμα στον κόσμο του design, του πολυτελούς και συλλεκτικού αντικειμένου και του lifestyle, προωθώντας την καινοτομία στη φόρμα, τα υλικά και τις συνεργασίες, γνωρίζοντας επίσης νέους δημιουργούς και νέες ομάδες. Φέτος, στις πολλές ενδιαφέρουσες εκθέσεις του Design Week, εμείς διακρίναμε την “Candlelight” της γαλλικής BASIA EMBIRICOS GALERIE, στην οποία συμμετέχουν αρκετοί αξιόλογοι δημιουργοί από Ελλάδα και Κύπρο. Η έκθεση της EMBIRICOS, η οποία αφορά το collectible κηροπήγιο και παρουσιάζει διαφορετικές εκδοχές του, συμπεριλαμβάνει σημαντικά ονόματα, όπως -ενδεικτικά- τον Rick Owens, ο οποίος εκτός από τη μόδα έχει δημιουργήσει και σειρά επίπλων αντίστοιχης (glunge) αισθητικής, και τον διάσημο Ettore Sottsass που έγραψε ιστορία με το κίνημα Memphis τη δεκαετία του ‘80.

Συλλογή μπρουταλιστικών επίπλων του Rick Owens στο Παρίσι, 2008 | fahrenheitmagazine.com


Πλάι σε αυτούς, εκθέτουν οι Αϊδίνης Διαμαντής, Μιχαήλ Αναστασιάδης, Θεόδωρος Ψυχογιός και με διπλή συμμετοχή οι UN P R 18T (Un. Processed Realities) -Un. Processed Realities x Serapis και Un. Processed Realities x Linou Soumpasis Ke Sia. Ο Αϊδίνης Διαμαντής είναι πολύ γνωστός γλύπτης και σχεδιαστής, ο οποίος έζησε για πολλά χρόνια στην Ιταλία (Ρώμη) και συμμετείχε στο κίνημα της transavanguardia του Achille Bonito Oliva. Ο Θόδωρος (Τεό) Ψυχογιός είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης, που τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τη μνημειακότητα στο έπιπλο με τη χρήση βαρέων γήινων υλικών όπως το μάρμαρο. Η συλλογή του “RAW” παρουσιάστηκε τον περασμένο Μάιο στην carwan gallery. Ο Μιχαήλ Αναστασιάδης είναι πολύ σημαντικός σχεδιαστής, που καταπιάνεται τόσο με τη βιομηχανική παραγωγή όσο και με τις τεχνικές χειροτεχνίας, με αναφορές στο αρχαϊκό παρελθόν της Κύπρου και την ιστορία του μοντερνισμού γενικότερα. Τέλος, οι Un. Processed Realities είναι ένα design studio με υβριδική δουλειά, που εξερευνά τα δίπολα άνθρωπος-φύση, παράδοξο-λογικό και πραγματικό-μυστικιστικό. Στη συγκεκριμένη έκθεση συνεργάζονται με τους Serapis, ένα ελληνικό brand που ενώνει τη μόδα με το ναυτικό ιδίωμα και την εμπειρία στη θάλασσα μέσα από ένα εικαστικό λεξιλόγιο. Οι UN P R 18T εκθέτουν και σε συνεργασία με το Λινού-Σουμπάσης και Σία, ένα ιδιαίτερου ντεκόρ εστιατόριο στην Αθήνα, το οποίο εντάσσει την έννοια της κληρονομιάς και της οικογενειακής τεχνογνωσίας στον τρόπο διακόσμησης και λειτουργίας ενός τελείως σύγχρονου χώρου πολλαπλών ταχυτήτων. 

Εγκατάσταση "Αrrangements" του Μιχάλη Αναστασιάδη στο Foyer του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης | casaviva.harpersbazaar.gr


Από την πρόσφατη έκθεση του Τ. Ψυχογιού στην Carawan Gallery, BUTTERFLY LIBRARY, Naxos and Attika marbles Unique piece | carwangallery.com


Η έκθεση MAISON & OBJET του φετινού Σεπτεμβρίου, που αγγίζει τους 80000 αγοραστές από τη Γαλλία και το εξωτερικό και μεταδίδεται σε πολλαπλά μέσα ενημέρωσης, προσέλκυσε πάνω από 3000 εκθέτες. Χωρίζεται, όπως γίνεται σαφές από τον τίτλο, σε Αντικείμενο (Objet), συλλεκτικό, χρηστικό, διακοσμητικό ή αξεσουάρ, και σε Σπίτι (Maison), που αφορά την εσωτερική διακόσμηση και το έπιπλο. Ξεχωριστή θέση στην έκθεση έχει το What's New και το MOM Village, που προσφέρει μια ματιά στα τρεντς και τις ανάγκες του μέλλοντος. Η έκθεση οργανώνεται με “παραδοσιακό” της στόχο να βοηθήσει όλους τους επισκέπτες (ειδικούς και ενδιαφερόμενους) να αντλήσουν έμπνευση και ιδέες που οδηγούν στις επόμενες τάσεις, ενώ επιπλέον οργανώνονται συνέδρια που οραματίζονται τις επόμενες εκδοχές design, με μελέτες περιπτώσεων και ομιλίες από ειδικούς.


https://www.galeriebasiaembiricos.com/candlelight-paris-design-week-2022

https://www.galeriebasiaembiricos.com/

https://www.facebook.com/events/5311087065647070

https://www.expobeds.com/event/maison-objet-september


Gallery

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents CONVEX: Η εταιρεία που παράγει...
10 Apr 2024  |  Case Study,People,Objects
CONVEX: Η εταιρεία που παράγει με σύμμαχο το design
Image represents Design από ξύλο: Όταν το συμπα...
28 Feb 2024  |  Objects
Design από ξύλο: Όταν το συμπαγές γίνεται αέρινο
Image represents Urbi et Orbi: Καινοτόμο design...
12 Feb 2024  |  Objects
Urbi et Orbi: Καινοτόμο design με βασικό υλικό το μπετόν
Image represents Les Lalanne a.k.a. έπιπλα, κοσ...
29 Jan 2024  |  People,Objects
Les Lalanne a.k.a. έπιπλα, κοσμήματα, ρινόκεροι και πρόβατα