5 Dec 2023  |  Event,Exhibition

Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης. Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη.

Ρένα Παπασπύρου
post image

Η Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου εγκαινιάζει στις 12 Δεκεμβρίου την έκθεση της Ρένας Παπασπύρου, "Επιφάνειες, οδηγίες χρήσης. Η διαλεκτική ανάμεσα στην καθημερινότητα και την ύλη". Ο τίτλος της έκθεσης αποτελεί αναφορά στο βιβλίο του Georges Perec, "Ζωή, Οδηγίες χρήσεως", (La vie mode d’emploi), Αθήνα, ‘Υψιλον / Βιβλία, 1991.

Η έκθεση, που θα έχει διάρκεια μέχρι τις 16 Ιουνίου 2024, είναι η πρώτη μίας σειράς δράσεων που ανήκουν στο νέο πρόγραμμα του μουσείου με τίτλο "Ενδιάμεσος Χώρος". Πρόκειται για ένα ευέλικτο πρόγραμμα με συνεχή ροή ανάμεσα σε περιεκτικές ατομικές ή ομαδικές εκθέσεις, εργαστήρια, επιτελεστικές δράσεις, θεματικά αφιερώματα, παρουσιάσεις και διατομεακά προγράμματα, που θα εστιάζει στη σύνδεση του "μέσα" με το "έξω" και θα ενεργοποιεί κάθε φορά διαφορετικούς χώρους τόσο στον εσωτερικό, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου. 

Στόχος του "Ενδιάμεσος Χώρος" είναι να τροφοδοτήσει με σύγχρονες επιμελητικές και θεωρητικές προσεγγίσεις την ανάγνωση της μόνιμης συλλογής, των αρχείων και της ιστορίας της ΕΠΜΑΣ και να γίνει ο δίαυλος επικοινωνίας, η γέφυρα που θα συνδέσει το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. 


Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
Χώρος Τέχνης Αδαμαντία
Image represents Τα μάσκουλα της Τέχνης...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Τα μάσκουλα της Τέχνης
Τεχνοχώρος
Image represents Το Φτέρωμα των Χρωμάτων...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Το Φτέρωμα των Χρωμάτων
HeartbeatInk Gallery
Image represents Womanity...
22 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Womanity