10 Jan 2022  |  Event

The Intermission x Fitzpatrick Gallery

Cooper Jacoby / Sun is bile
post image

Τέσσερις θερμοστάτες παρακολουθούν τη θερμοκρασία στον χώρο και αφηγούνται ιστορίες, καθώς αναρωτιούνται επανειλημμένα: πώς θα επιβιώσω; Ο τόνος της αφήγησης αλλάζει ανάλογα με τη ζέστη και την υγρασία γύρω τους. Γίνονται πιο δύσπιστοι, μανιακοί, καταστροφικοί ή αλτρουιστές σε σχέση με το περιβάλλον τους. Αλλάζουν χρώμα καθώς οι επιφάνειές τους γίνονται πιο ζεστές ή πιο ψυχρές.

Κάποτε, επικρατούσε η θεωρία ότι κάθε σώμα αποτελείται από ένα μοναδικό μείγμα τεσσάρων κυρίαρχων χυμών: αίμα, φλέγμα, κίτρινη χολή και μαύρη χολή. Κάθε μία από αυτές τις ουσίες "συνδεόταν" με διάφορα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τον καιρό, την εποχή, το χρώμα και την προσωπικότητα. Οι άνθρωποι μπορούσαν να ανήκουν σε μια από τις 4 ομάδες –αιματώδεις, χολερικοί, φλεγματικοί ή μελαγχολικοί. Οι χυμοί και αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ζουν στο υπογάστριο των προβλέψεων, των ταξινομήσεων και κάθε κοινοτοπίας.

Τέσσερις φανοστάτες κρέμονται πάνω από τον χώρο, με ενσωματωμένα κομμάτια από εσωτερικά όργανα για φακούς. Το βίντεο φωτίζει τα εντόσθια. Κάτι αναγνωρίσιμο θα αναδυθεί κατά τη διάρκεια της ανάμιξης των χρωμάτων και των θολών εικόνων, πριν εξαφανιστούν ξανά στη ροή της διαδικασίας.

Μία από τις πρώτες μορφές πρόβλεψης για το μέλλον, ήταν η εξέταση των σπλάχνων ενός θυσιασμένου ζώου, μελετώντας τα εντόσθιά του για σχήματα πάνω στα οποία θα βασίζονταν οι αποφάσεις. Ακριβώς όπως οι συνωμοσίες πηγάζουν από συμπτώσεις τυχαίων γεγονότων, έτσι και τα εντόσθια έγιναν τρόποι κατανόησης και αφομοίωσης του παρόντος, υποδεικνύοντας ποιο μέλλον θα μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Υπάρχει ένα σφύριγμα που ακολουθεί τις μεταπτώσεις στη διάθεση αυτών των μηχανών.

Από τους 14°C έως τους 30°C, οι υγροί κρύσταλλοι υφίστανται μία σταδιακή αλλαγή χρώματος από μαύρο σε καφέ, κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο, πράσινο, μπλε και μοβ. Πάνω και κάτω από αυτές τις εσωτερικές θερμοκρασίες, το φάσμα είναι λιγότερο σταθερό.

Μερικές φορές, η γλώσσα των θερμοστατών φαίνεται να σπάει. Κάποιος διάβασε κάποτε, «Ο Καθρέφτης είναι μηχανή, ο Ήλιος είναι χολή».

Θερμές ευχαριστίες στους Joe Stewart, Jürgen Findeisen, Aric Grauke, Theresa Patzschke, Robert Lorie and Stephanie Seidel.


Οδηγίες προς τους επισκέπτες

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, όλοι οι επισκέπτες άνω των 12 ετών θα πρέπει να προσκομίσουν έγκυρη κάρτα ταυτοποίησης (όπου αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας με φωτογραφία ή ημερομηνία γέννησης), καθώς και ένα από τα ακόλουθα έγγραφα, ώστε να επιτραπεί η είσοδος στην γκαλερί:

– πιστοποιητικό εμβολιασμού (ή φωτογραφία)

– πιστοποιητικό νόσησης από covid-19 (εντός των τελευταίων 6 μηνών)

– Οι επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκες που θα καλύπτουν απόλυτα το στόμα και τη μύτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους.


Περισσότερες πληροφορίες: https://theintermission.art/

Gallery

Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
Βιβλιοπωλείο Hyper-Hypo
Image represents Παρουσίαση Βιβλίου...
20 Jan 2023  |  Event
Παρουσίαση Βιβλίου
Ανατολικό Φυλάκιο Πύλης, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Image represents White Dwarf (Λευκός Νάνος)...
7 Nov 2022  |  Event
White Dwarf (Λευκός Νάνος)
Προκήρυξη Βραβείων
Image represents 100% Hotel Design Awards 2022...
25 Jul 2022  |  Event
100% Hotel Design Awards 2022