1 Feb 2024  |  Spaces

Steal this look

Εμπνευστείτε για τον δικό σας χώρο, από το interior design δύο κατοικιών που μας εντυπωσίασαν.
DS.WRITER: 
Felicia Tastani
post image

To Design Society ξεχωρίζει δυο πρόσφατα έργα κατοικίας Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με ευρηματικό και σύγχρονο interior design, και σας τα παρουσιάζει.

Ανακαλύψαμε έπιπλα, χρώματα και υλικά που ντύνουν τους εσωτερικούς χώρους των κατοικιών αυτών και σας δίνουμε ιδέες για το πώς μπορείτε να συνθέσετε και να δημιουργήσετε μια ανάλογη ατμόσφαιρα ζεστασιάς και άνεσης στον δικό σας χώρο.

“Alimousion apartment” από το That-Studio

Photography by Alina Lefa


Το That-Studio ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 130 τ.μ. στα Άνω Πετράλωνα και δημιούργησε μια κατοικία με τολμηρό design και παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα, ως μια επανερμηνεία κατοικίας ενός τυπικού γωνιακού κτιρίου της δεκαετίας του '80.

Στον πυρήνα του διαμερίσματος βρίσκεται η ανοιχτή κουζίνα. Εκπέμποντας μια αίσθηση παιχνιδιού, οι πολύχρωμες επιφάνειες ζωντανεύουν τον χώρο διαβίωσης.

Προκειμένου να δημιουργηθεί μια αρμονική και γήινη ατμόσφαιρα, για το δάπεδο επιλέχθηκαν πλακάκια σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση terracotta. Η επιλογή συμβάλλει στη ζεστή ατμόσφαιρα του διαμερίσματος, αλλά κυρίως δημιουργεί ένα παιχνίδι αντιθέσεων σε σχέση με τη ζωηρή χρωματικά κουζίνα!

Επιπλέον, για να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες διακυμάνσεις στην ανύψωση του δαπέδου, διαμορφώθηκε ένα νέο δάπεδο με επένδυση από τσιμέντο σε αντίστοιχη απόχρωση, που εξασφαλίζει μια ομαλή και αδιάλειπτη μετάβαση σε όλο τον χώρο διαβίωσης.



Το κεντρικό στοιχείο του σαλονιού, το τζάκι, διαμορφώνεται εκ νέου. Ένας σύγχρονος τοίχος με μια απαλή καμπύλη κρύβει επιδέξια την καμινάδα, ενώ μια κυβική κατασκευή, ντυμένη με φωτεινά πράσινο-μπλε πλακάκια, λειτουργεί ως κάδρο γύρω από την εστία. Αυτός ο συνδυασμός κομψής γεωμετρίας και τολμηρών χρωμάτων επανατοποθετεί το τζάκι ως ένα εντυπωσιακό στοιχείο στο σαλόνι.


Δείτε περισσότερα εδώ: that-studio.com


Στη συνέχεια παραθέτουμε πηγές για να βρείτε αντίστοιχα χρώματα, υλικά και αντικείμενα, που συνθέτουν χώρους εμπνευσμένους από την κατοικία αυτή:

Χρώματα, Υλικά και Υφές

Εντοπίσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας κάποια από τα τολμηρά χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν στις επιφάνειες της κουζίνας και στα έπιπλα της κατοικίας:

Πηγή-credits: That- Studio


Υφή Terracotta σε πλακάκι


Έπιπλα και Αντικείμενα

Είδαμε τις καρέκλες στην τραπεζαρία του διαμερίσματος και μας θύμισαν αυτήν την Hee Dining Chair από γαλβανισμένο χάλυβα, που βγαίνει σε πολλά χρώματα:

Βρείτε την εδώ: hay.dk


Το πολύχρωμο ντουλάπι, Colour Cabinet L, σχεδιασμένο από τους Βέλγους designers Muller Van Severen.

Βρείτε το εδώ: myran.gr


Παρατηρήσαμε τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου που έχουν επιλεχθεί και βρήκαμε παρόμοια προϊόντα: 

bright.gr


“M & J apartment” από το Threshold studio

Photo credits: Jodie Southgate


Το στούντιο threshold (Γιώργος Κατσάνος και Στεφανία Τσιγκούνη) ανέλαβε την ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 90 τ.μ. στην Κυψέλη και δημιούργησε έναν χαλαρό και ζεστό χώρο διαβίωσης για μια οικογένεια που πρόκειται να μεγαλώσει. H χρωματική παλέτα που επιλέχθηκε αποτελείται κυρίως από φυσικά-γήινα χρώματα, κόντρα στα οποία -ή σε συνομιλία με αυτά- τοποθετήθηκε το έντονο κόκκινο μάρμαρο Ριτσώνας στον χώρο της κουζίνας. Παράλληλα, διατηρήθηκαν τα μωσαϊκά και τα ξύλινα δάπεδα που προϋπήρχαν στα δωμάτια του διαμερίσματος. Υπόλευκοι τοίχοι, κρεμαστά φυτά και έπιπλα από ανοιχτόχρωμο ξύλο, όπως οι πάγκοι-καθίσματα και η τραπεζαρία, θυμίζουν σκανδιναβική απλότητα. 


Photo credits: Jodie Southgate


Δείτε περισσότερα εδώ: thres-hold.gr


Ακολουθούν ιδέες και references σε υλικά και υφές, που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ανάλογες ποιότητες στον προσωπικό σας χώρο:

Χρώματα, Υλικά και Υφές

Παρατηρήσαμε άλλη μια επιτυχημένη περίπτωση παιχνιδιού αντιθέσεων. Αυτή τη φορά, τα υπόλευκα χρώματα που επιλέχθηκαν για τους τοίχους και τις επιφάνειες των ντουλαπιών της κουζίνας, συνομιλούν με το έντονο κόκκινο στους πάγκους της.

Κωδικοί χρωμάτων Vivechrom | vivechrom.gr


stonecontact.com


Το κόκκινο μάρμαρο Ριτσώνας κυριαρχεί στον χώρο της κουζίνας


Τα περίτεχνα δάπεδα μωσαϊκού διατηρήθηκαν και συνδιαμόρφωσαν τη χρωματική παλέτα του διαμερίσματος.



Τέλος, για τις ελαφριές κατασκευές αποθήκευσης, όπως ράφια ή στοιχεία οργάνωσης του χώρου, επιλέχθηκαν ανοιχτόχρωμες υφές ξύλου.

Έπιπλα, Αντικείμενα και Φώτα 

Παρατηρήσαμε τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου που έχουν επιλεχθεί και ξεχωρίσαμε παρόμοια προϊόντα: 

bright.gr


Κρεμαστό φωτιστικό-μπάλα

Βρείτε το εδώ: ledokosmos.gr


Είδαμε τα μοναδικά έπιπλα στην τραπεζαρία και την κουζίνα σε ανοιχτόχρωμο ξύλο, και εντοπίσαμε, σε παρόμοιο υλικό και αισθητική, το LINEAR ξύλινο τραπέζι και τα καθίσματα-πάγκους από τον designer Thomas Bentzen.


Βρείτε τα εδώ: myran.gr


Bekvam

Σκαμπό με δύο σκαλοπάτια, Ikea

Βρείτε το εδώ: ikea.gr


Τέλος, μικρή αλλά ουσιαστική προσθήκη για τη διαμόρφωση ατμόσφαιρας στον χώρο σας, αποτελούν τα κρεμαστά φυτά όπως αυτός ο Πόθος.

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Οι HYLE design studio σχεδιάζο...
6 Mar 2024  |  Spaces
Οι HYLE design studio σχεδιάζουν για το Hermina Athens
Image represents KN Group...
15 Jan 2024  |  Opinions,People,Spaces
KN Group
Image represents Πάτμος, οι κατοικίες των ονείρ...
8 Jan 2024  |  Spaces,Case Study
Πάτμος, οι κατοικίες των ονείρων
Image represents Ξενία: Η ιστορία και το design...
4 Jan 2024  |  Spaces
Ξενία: Η ιστορία και το design ενός καινοτόμου προγράμματος