30 May 2022  |  Event

Open House | Chania Pop Up Event

Πλησιάζουν οι μέρες για το OPEN HOUSE Chania pop-up event, το οποίο θα μας ταξιδέψει έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης.
post image

Πλησιάζουν οι μέρες για το OPEN HOUSE Chania pop-up event, το οποίο θα μας ταξιδέψει έξω από τα όρια της Αθήνας, στη μαγευτική αρχιτεκτονική μιας ακόμα ελληνικής πόλης. To Open House Athens πηγαίνει στα Χανιά στις 12 & 13 Ιουνίου. Τα Χανιά, μια πόλη που μετρά πάνω από 5000 χρόνια, από τη Μινωική Κυδωνία, στα αραβικά Al Hanim, στα βυζαντινά Χανιά, στα βενετικά La Canea, στα Οθωμανικά Χανιά και τελικά στα απελευθερωμένα ελληνορθόδοξα Χανιά, η πλούσια και μακρόχρονη ιστορία της περιοχής των Χανίων είναι συναρπαστική και αποτυπώνεται στα κτίριά της.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Χανίων και της περιφέρειας Κρήτης, με την υποστήριξη της ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, της σχολής αρχιτεκτόνων του Πολυτεχνείου Κρήτης, της εφορίας αρχαιοτήτων Χανίων, του ΤΕΕ τμήμα Δυτικής Κρήτης και του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Χανίων. Μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης είναι η εταιρεία κουφωμάτων HOLZ.

Με την παράλληλη αυτή δράση του OPEN HOUSE Athens, το ευρύ κοινό θα ξεναγηθεί δωρεάν, στον αρχιτεκτονικό πλούτο της ιστορικής αυτής πόλης. Πιο συγκεκριμένα, οι 70 εθελοντές της εκδήλωσης θα υποδεχθούν και θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες μας σε 15 δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Αναλυτικά τα κτίρια που συμμετέχουν μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://www.openhouseathens.gr/chania-pop-up/


Ο τρόπος παρακολούθησης των ξεναγήσεων είναι ο εξής:

1. Μελετάτε το παραπάνω πρόγραμμα.

2. Επισκέπτεστε τους χώρους που σας ενδιαφέρουν, εγκαίρως, εντός του επισκέψιμου ωραρίου του καθενός. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν την ώρα έναρξης και ολοκληρώνονται την ώρα λήξης του ωραρίου.

3. Αναμένετε στην ουρά που σχηματίζεται στην υποδοχή του κάθε κτιρίου, για να παρακολουθήσετε την ξενάγηση. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και δεν γίνονται κρατήσεις.

Οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να τηρούν και να σέβονται τις ειδικές απαιτήσεις που μπορεί να έχει κάθε χώρος προκειμένου να εισέλθουν σε αυτόν (πχ. απαγόρευση λήψης φωτογραφιών, είσοδος χωρίς παπούτσια ή με πλαστικά σακουλάκια, χρήση μάσκας κ.α.).


Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί o διαγωνισμός φωτογραφίας Chania OPEN PHOTO στο instagram, με χορηγό την εταιρεία φωτισμού Illum Lighting. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής και του OPEN HOUSE, δίνοντάς τους την ευκαιρία να μοιραστούν την εμπειρία τους και την προσωπική τους ματιά. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Φως και Μνήμη». Συμμετέχετε δημοσιεύοντας φωτογραφίες της εκδήλωσης στο instagram από δημόσιο προφίλ, γράφοντας #illumlight_oha2022 και κάνοντας tag και follow @illumlight@openhouseathens. Ο νικήτης/τρια θα κερδίσει μια φωτογραφική μηχανή Fujifilm instax mini LiPlay, προσφορά της Fujifilm Hellas.


FACEBOOK EVENT: https://www.facebook.com/event...

Χορηγός επικοινωνίας: EΡΤ3, ΕΡΤ Χανίων


Περισσότερες πληροφορίες:

Ελπίδα Σπύρου, υπεύθυνη CHANIA POP UP EVENT

Μ: openhouseathens@gmail.com

Ρενάτα Δούμα, υπεύθυνη επικοινωνίας ΟΗΑ

Τ: 6937213824 | Μ: info@openhouseathens.gr | www.openhouseathens.gr

Facebook: Open House Athens | Twitter: @openhouseathens | Instagram: openhouseathens

OPEN HOUSE ATHENS

Το Open House είναι ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς για την ανάδειξη και προώθηση της αρχιτεκτονικής. Η δράση Open House προσκαλεί το ευρύ κοινό να εξερευνήσει και να κατανοήσει την αξία της αρχιτεκτονικής. Κάθε χρόνο για ένα διήμερο, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια ανοίγουν τις πύλες τους στο κοινό δωρεάν και η πόλη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της. Το OPEN HOUSE Athens είναι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου. Η ιδέα για αυτήν τη δράση ξεκίνησε το 1992 από το Λονδίνο. Σήμερα, περισσότερες από 50 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο διοργανώνουν δράσεις Open House για ένα σαββατοκύριακο κάθε χρόνο. Η απήχηση του ΟΗA πλέον είναι τόσο μεγάλη, που έχει καθιερώσει την εκδήλωση σε ετήσιο θεσμό και σε μια από τις πιο δημοφιλείς αρχιτεκτονικές γιορτές της πόλης.


Διοργάνωση: OPEN HOUSE GREECE

H Εταιρεία Open House Greece είναι μία Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία, με σκοπό την προώθηση και προβολή της Αρχιτεκτονικής και του Πολιτισμού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσω των ετήσιων δράσεων Open House Athens και Open House Thessaloniki. Ιδρύθηκε τον Μάιο του 2012 και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια του OpenHouseWorldwide (www.openhouseworldwide.org), που μεριμνά για την παγκόσμια προβολή κάθε εκδήλωσης OpenHouse.

Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
Βιβλιοπωλείο Hyper-Hypo
Image represents Παρουσίαση Βιβλίου...
20 Jan 2023  |  Event
Παρουσίαση Βιβλίου
Ανατολικό Φυλάκιο Πύλης, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Image represents White Dwarf (Λευκός Νάνος)...
7 Nov 2022  |  Event
White Dwarf (Λευκός Νάνος)
Προκήρυξη Βραβείων
Image represents 100% Hotel Design Awards 2022...
25 Jul 2022  |  Event
100% Hotel Design Awards 2022