23 Mar 2022  |  Event

Open House Athens 2022

Με σύνθημα «ReOPENAthens», ο αγαπημένος αρχιτεκτονικός θεσμός της πόλης επιστρέφει με ένα μεγάλο πρόγραμμα δράσεων που θα υλοποιηθούν διά ζώσης αλλά και ηλεκτρονικά.
post image

To Open House Athens προγραμματίζεται για το Σάββατο 9 & την Κυριακή 10 Απριλίου, με τις δια ζώσης ξεναγήσεις, και πιο συγκεκριμένα με δωρεάν αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και με 3 διαδρομές στο κέντρο της Αθήνας και στην Κηφισιά. Μεγάλος χορηγός του ΟΗΑ, για άλλη μια χρονιά, είναι η εταιρεία κουφωμάτων SIAS.

Το ΟΗΑ 2022 πραγματοποιείται, ακόμα, με την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του ATHENSCULTURENET.

Tobacco Factory. Photo: Lilly Anastasiou


Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2022 προγραμματίζονται οι παρακάτω δράσεις:

OPEN TOURS

Η κύρια εκδήλωση του ΟΗΑ αφορά ξεναγήσεις σε 50+ κτίρια και χώρους -ιστορικά, αλλά και σύγχρονα, δημόσια και ιδιωτικά, χώρους κατοικίας, εργασίας, πολιτισμού, αναψυχής, λατρείας, μνημεία– με ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από τους 400 εθελοντές της εκδήλωσης (Χορηγός Εθελοντών KraftPaints). Η συμμετοχή γίνεται δωρεάν και χωρίς κράτηση, εντός του ωραρίου λειτουργίας τού κάθε κτιρίου που συμμετέχει. Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/buildings/online-event-2022/

MADE IN Athens

Αναπόσπαστο κομμάτι του OPEN HOUSE είναι το MADE IN Athens (χορηγός Καυκάς), το οποίο επανέρχεται και φέτος με 10 χώρους. Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη διαδικασία παραγωγής διαφόρων προϊόντων και να συνομιλήσουν με σχεδιαστές και designers. Οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται δωρεάν, εντός του ωραρίου λειτουργίας του κάθε χώρου. Απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/made-in-athens/

OPEN WALK

3 θεματικές διαδρομές εντάσσονται στο ΟΗΑ και μας συστήνουν την αρχιτεκτονική της Αθήνας! Οι θεματικές διαδρομές είναι οι εξής:

  • Τα Αρχοντικά της Κηφισιάς
  • Το Βυζάντιο κάτω από τη σκιά της Ακρόπολης
  • Η Βιομηχανική όψη της παλαιάς Αθήνας


Τα OPENWALKS του ΟΗA, με χορηγό την SIAS, θα μας ξεναγήσουν σε πλευρές της πόλης λιγότερο γνωστές, αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αρχιτεκτονικό και ιστορικό. Η κάθε διαδρομή έχει διάρκεια 1.30 - 2 ώρες και δεν απαιτεί κράτηση & πιστοποιητικό εμβολιασμού/νόσησης για τη συμμετοχή.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-walks/

Thission Lofts. Photo: Georgios Gerakianakis

OPENOFFICE

To OPENOFFICE, με χορηγό την Dimand, επανέρχεται και φέτος με μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις σε αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα. Στόχος αυτής της παράλληλης δράσης είναι να αναδείξει το επάγγελμα του αρχιτέκτονα, συστήνοντας στο κοινό καταξιωμένους, αλλά και ανερχόμενους αρχιτέκτονες, που ξεχωρίζουν στον εργασιακό τους κλάδο. Τα βίντεο θα κάνουν πρεμιέρα το σαββατοκύριακο του OHA, στο κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-office/

LIVE TOURS

To πρόγραμμα ακόμα περιλαμβάνει μια σειρά από realtime virtual ξεναγήσεις, σε κάποια από τα κτίρια που συμμετέχουν στο φετινό πρόγραμμα.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/events/

Photo: Aris Vedertsis


Το σαββατοκύριακο του Open House Athens θα πλαισιωθεί από μια σειρά διαγωνισμών:

OPEN PHOTO

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με χορηγό την Prodeainvestments, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Instagram, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να μοιραστεί την εμπειρία του και τη ματιά του. Είναι ανοιχτός σε όλους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους, λάτρεις της αρχιτεκτονικής, της Αθήνας και του Open House Athens. Οι τρεις φωτογραφίες που θα διακριθούν μέσα από αυτόν, βραβεύονται με έπαθλα φωτογραφικές μηχανές Fujifilm.

Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-photo/

OPEN VOTE

Ο διαγωνισμός για το βραβείο κοινού δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες της δράσης να ψηφίσουν την αγαπημένη τους ξενάγηση και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα υπέροχο δώρο! Ταυτόχρονα, επιβραβεύουν τους εθελοντές τού αντίστοιχου κτιρίου/διαδρομής, οι οποίοι θα λάβουν έπαινο επιβράβευσης και αναμνηστικά δώρα. Περισσότερες πληροφορίες: https://www.openhouseathens.gr/event/open-vote/

OPEN YOUR PORTFOLIO

Ο καθιερωμένος διαγωνισμός portfolio στελεχώνει και φέτος το πρόγραμμα του Open House Athens. Η Σχολή Βακαλό Art & Design, με σκοπό την καλλιέργεια της δημιουργικότητας και την ενίσχυση του κύρους τού επαγγελματικού χώρου της αρχιτεκτονικής εσωτερικού χώρου, προσφέρει, για ακόμη μια χρονιά, ολική υποτροφία για σπουδές στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, που είναι επικυρωμένο από το κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο του Derby και οδηγεί στην απονομή του πτυχίου ΜΑ in Architectural Design. Η υποτροφία χορηγείται στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του OPEN HOUSE Athens 2022, αφορά το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 και καλύπτει το σύνολο του κόστους των διδάκτρων (αξίας 8.000 ευρώ).


Historic Memorial Site. Photo: Ioanna Alexopoulou


Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις παράλληλες δράσεις και τους διαγωνισμούς του ΟΗΑ 2022 θα βρείτε στην ιστοσελίδα openhouseathens.gr


Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
Βιβλιοπωλείο Hyper-Hypo
Image represents Παρουσίαση Βιβλίου...
20 Jan 2023  |  Event
Παρουσίαση Βιβλίου
Ανατολικό Φυλάκιο Πύλης, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Image represents White Dwarf (Λευκός Νάνος)...
7 Nov 2022  |  Event
White Dwarf (Λευκός Νάνος)
Προκήρυξη Βραβείων
Image represents 100% Hotel Design Awards 2022...
25 Jul 2022  |  Event
100% Hotel Design Awards 2022