17 Jul 2023  |  Event

Noguchi and Greece, Greece and Noguchi

Παρουσίαση Βιβλίου για τον Isamu Noguchi
post image

Την Τρίτη 18 Ιουλίου στις 8μμ, το βιβλιοπωλείο Hyper Hypo και το ξενοδοχείο Mona Athens προσκαλούν την ομάδα designer και αρχιτεκτόνων Objects of Common Interest, να παρουσιάσουν στην Αθήνα το νέο τους βιβλίο για τον θρυλικό Ιάπωνα σχεδιαστή και γλύπτη Isamu Noguchi και τη σχέση του με την Ελλάδα.

Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο Editor at Large για την Ευρώπη του περιοδικού Monocle, Ed Stocker.

Η εκδήλωση θα γίνει στην ταράτσα του ξενοδοχείου (Κακουργοδικείου 4, 10554 Μοναστηράκι) και απαιτείται κράτηση θέσης στο events@mona-athens.com.

Η συλλογική έκδοση Noguchi and Greece, Greece and Noguchi εξετάζει τη σχέση ανάμεσα σε έναν από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα, τον Isamu Noguchi, και τη μεσογειακή χώρα που επισκεπτόταν τακτικά για δεκαετίες, μέσα από την οπτική του Objects of Common Interest (OoCI). Με συνεκδότες τούς Atelier Éditions και DAP, και αποτελούμενο από ένα εξαιρετικά σχεδιασμένο σετ κουτιών δύο τόμων. Ένα κουτί ειδικής έκδοσης, που περιέχει δύο εκτυπώσεις, είναι επίσης διαθέσιμο μέσω του Atelier Éditions.

Καλύπτοντας τη γλυπτική, το design και την αρχιτεκτονική, το Noguchi and Greece εξετάζει την επιρροή του ελληνικού πολιτισμού σε αυτό το διεπιστημονικό έργο και τη μεταμορφωτική ταυτότητα που δημιούργησε από την ενασχόλησή του με πολλούς πολιτισμούς, διαφορετικούς επαγγελματίες και μια ποικιλία μέσων. Μέσα από εικαστικά δοκίμια, γράμματα, φωτογραφίες, σκίτσα και λόγια του ίδιου του καλλιτέχνη—που μερικοί δεν έχουν ξαναδεί μέχρι τώρα—, φανερώνεται η στενή σχέση του Ιαπωνο-αμερικανού καλλιτέχνη με την ιστορία, τη μυθολογία και τον υλικό πολιτισμό της χώρας. Νέα κείμενα εμβαθύνουν στις γόνιμες συνεργασίες του Noguchi με τη δημιουργική του κοινότητα, συμπεριλαμβανομένου του φουτουριστή αρχιτέκτονα Buckminster Fuller και της χορογράφου Martha Graham, και επανερμηνεύουν τη διαρκή κληρονομιά του Noguchi στις σημερινές πρακτικές σχεδιασμού και τέχνης.

Περιέχονται κείμενα από τους Diane Apostolos-Cappadona, Hsiao-Yun Chu, Dakin Hart, Noguchi, Fuller, Γιάνννη Βαρελά, Dr. Νικόλαο Παΐσιο και Κατερίνα Κοσκινά. Οπτικές απαντήσεις στο έργο του OoCI, σε συνομιλία με τη διαρκώς εξελισσόμενη πρακτική του Noguchi, προέρχονται από τους φωτογράφους Marco Arguello, Iwan Baan, Γιάννη Μπουρνιά, Lauren Coleman, Brian W Ferry, Adrianna Glaviano, Brooke Holmes, Naho Kubota, Mathjis Labadie, Jana Romanova, Omar Sator, Matthieu Salvaing και Στέφανο Τσακίρη.

Το Noguchi and Greece, Greece and Noguchi είναι μια επέκταση ενός ερευνητικού και εκθεσιακού έργου που ξεκίνησε από το OoCI, μαζί με το Μουσείο Noguchi στη Νέα Υόρκη.

Objects of Common Interest

Το Objects of Common Interest αποτελείται από την Ελένη Πεταλωτή και τον Λεωνίδα Τραμπούκη, με επίκεντρο τη δημιουργία αντικειμένων και εγκαταστάσεων, επιδεικνύοντας μια προσήλωση στην υλικότητα, το concept και τις απτές χωρικές εμπειρίες. Το OoCI στοχεύει στη δημιουργία έργων που ισορροπούν μεταξύ των μακροχρόνιων και των εφήμερων έργων στον χρόνο, και των αντικειμένων των οποίων η δημιουργική προσέγγιση πηγάζει από μια αφηρημένη σφαίρα εμπλουτισμένη με στρώματα εννοιολογικών αναγνώσεων: στιγμές άγνωστης απλότητας, γλυπτική και υλική αυτο-έκφραση και δομική άρθρωση.

Η Ελένη και ο Λεωνίδας έλαβαν την ακαδημαϊκή τους εκπαίδευση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και στην Ecole Supérieure d'Architecture de La Villette στο Παρίσι, και είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου στην αρχιτεκτονική από το Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη, ενώ είναι ιδρυτικοί συνεργάτες του στούντιο LOT office for architecture.

Τα έργα τους έχουν εκτεθεί σε ιδρύματα τέχνης και design, γκαλερί και εκθέσεις –συμπεριλαμβανομένων ατομικών εκθέσεων στο Μουσείο Noguchi, Etage Projects, Carwan Gallery και Salone del Mobile στο Μιλάνο. Η δουλειά τους έχει παρουσιαστεί ευρέως στον Τύπο, συμπεριλαμβανομένων των The Wall Street Journal, TMmagazine, Wallpaper*, Elle Decor, Surface Magazine, Architectural Digest, FRAME και άλλα.

Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
Βιβλιοπωλείο Hyper-Hypo
Image represents Παρουσίαση Βιβλίου...
20 Jan 2023  |  Event
Παρουσίαση Βιβλίου
Ανατολικό Φυλάκιο Πύλης, Προβλήτα Α, Λιμάνι Θεσσαλονίκης
Image represents White Dwarf (Λευκός Νάνος)...
7 Nov 2022  |  Event
White Dwarf (Λευκός Νάνος)
Προκήρυξη Βραβείων
Image represents 100% Hotel Design Awards 2022...
25 Jul 2022  |  Event
100% Hotel Design Awards 2022