24 Jan 2024  |  Event,Exhibition

Mundus Imaginalis

Ομαδική Έκθεση
post image

Στην Αίθουσα Τέχνης Αθηνών εγκαινιάζεται την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου, στις 19:00, η ομαδική έκθεση των καλλιτεχνών: Ηλιάνας Κυριακίδου, Γιώργου Λουλούδη, Ελένης Μάναλη, Θοδωρή Ρουσόπουλου και Πέτρου Στράγκα, με τίτλο: «Mundus Imaginalis», σε επιμέλεια του ιστορικού της τέχνης Κωνσταντίνου Θ. Σπυρόπουλου.

Όπως σημειώνει ο επιμελητής:

«Ξεκινώντας με την παρουσίαση των εικαστικών έργων 5 καλλιτεχνών και την κατάδυση στο πνευματικό και εννοιολογικό τους υπόβαθρο, έγινε αντιληπτή η δυνατότητα να αναδειχθεί η ικανότητα της όρασης όχι μόνο του κόσμου των αντικειμένων, αλλά και της ακριβούς θέας του εσωτερικού ή και πνευματικού κόσμου. Η απόκτηση αυτής της διπλής όρασης θα υπηρετούσε περαιτέρω την εσώτερη αναγκαιότητα για επαναμάγευση και επανανοηματοδότηση της παγιωμένης εικόνας του κόσμου (η οποία προϋποθέτει βέβαια πρώτα τον κατακερματισμό της), μέσα από μια ερμηνευτική, εικαστική και θεωρητική γλώσσα, κατά βάση συμβολική, δηλαδή μια ars combinatoria.

Η έκθεση πραγματεύεται τα τρία επίπεδα της πραγματικότητας: το Υπεργήινο, το Γήινο και το Υπογήινο. Αν αναζητήσουμε τον συμβολικό κώδικα που διατρέχει τα έργα των καλλιτεχνών αυτής της ομαδικής, ίσως μπορέσουμε να αποκαλύψουμε τον μίτο, το νήμα που δένει μεταξύ τους αυτά τα τρία κοσμικά επίπεδα, τις διαμορφωτικές δυνάμεις που τα διέπουν, καθώς και τις λειτουργίες που ενεργοποιούν μέσα στον άνθρωπο…»

Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στις 12:30, θα λάβει χώρα μία ιδιαίτερη ξενάγηση, που θα απευθύνεται εκτός από τους ενήλικες φίλους της ζωγραφικής και στα παιδιά. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από τον επιμελητή της έκθεσης και ιστορικό τέχνης Κωνσταντίνο Θ. Σπυρόπουλο, καθώς και από τον καλλιτέχνη Θοδωρή Ρουσόπουλο, με αφορμή την ομαδική έκθεση MUNDUS IMAGINALIS. Στη συγκεκριμένη ξενάγηση θα επικεντρωθούμε κυρίως στο πλαίσιο της αφαίρεσης, προσπαθώντας να νιώσουμε και να κατανοήσουμε τον κόσμο που αντιλαμβάνεται και παράγει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ηλιάνα Κυριακίδου, Γιώργος Λουλούδης, Ελένη Μάναλη, Θοδωρής Ρουσόπουλος και Πέτρος Στράγκας. Σύλληψη και επιμέλεια έκθεσης: Κωνσταντίνος Θ. Σπυρόπουλος, ιστορικός της τέχνης.


Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου έως 24 Φλεβάρη 2024.

Αίθουσα Τέχνης Αθηνών, Γλύκωνος 4, Κολωνάκι

2107213938

Τρίτη - Παρασκευή: 11:00-14:30 & 18:00-21:00

Σάββατο: 11:00 - 14:30

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
Χώρος Τέχνης Αδαμαντία
Image represents Τα μάσκουλα της Τέχνης...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Τα μάσκουλα της Τέχνης
Τεχνοχώρος
Image represents Το Φτέρωμα των Χρωμάτων...
26 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Το Φτέρωμα των Χρωμάτων
HeartbeatInk Gallery
Image represents Womanity...
22 Apr 2024  |  Event,Exhibition
Womanity