10 Jul 2024  |  People,Objects

Hecate Collection

Μια δημιουργική σύμπραξη μεταξύ των Studio Aristotelis Barakos και Aumorfia
DS.WRITER: 
Iro Karavia
post image
Κεντρική Εικόνα: Hecate Collection | Studio Aristotelis Barakos and Aumorfia | Photographed by Giorgos Vitsaropoulos


Η σχεδιαστική γλώσσα εμπλουτίζεται κάθε φορά με τη συνδιαλλαγή δημιουργών, με τη γέννηση συζεύξεων και ώριμης συνεργασίας. Είναι πολύ ενδιαφέρον να παρατηρούμε δημιουργούς να ενώνουν το ταλέντο τους και τις δεξιότητές τους και να φέρνουν κάτι καινούριο στον σχεδιαστικό κόσμο. Η συλλογή φωτιστικών Hecate δημιουργήθηκε υπό τη συνεργασία των Studio Aristotelis Barakos και Aumorfia.

Hecate Collection | Studio Aristotelis Barakos and Aumorfia | Photographed by Giorgos Vitsaropoulos


Η Aumorfia είναι ένα brand που γεννήθηκε από τη σύζευξη δύο ελληνικών λέξεων, της «ομορφιάς» και της «αμορφίας», με σκοπό να αποτυπώσει την ομορφιά όπως αντανακλάται στα αντικείμενα μέσα από τη ματιά και την αντίληψη του κατόχου τους, δίνοντάς του την ελευθερία να τα ενσωματώσει στην καθημερινότητά του σύμφωνα με το προσωπικό του στυλ και αισθητική. Ακολουθώντας λιτές, γεωμετρικές γραμμές σχεδιασμού, η Aumorfia χρησιμοποιεί ως βάση το δέρμα, ένα φυσικό και βιώσιμο υλικό, για να δημιουργήσει διαχρονικά κοσμήματα και αξεσουάρ. Η σειρά Hecate έρχεται να συμπληρώσει μια νέα σειρά χρηστικών αντικειμένων για τον χώρο, αποτυπώνοντας τις βασικές αρχές του brand με συνέπεια και δυναμισμό.

Για το Studio Aristotelis Barakos τα λόγια πλέον είναι περιττά, καθώς διαθέτει χρόνια ειδίκευσης στον τομέα του σχεδιασμού και συγκεκριμένα του product design και οι δουλειές του κάθε φορά αποτελούν ανανεωτική πνοή για τη σχεδιαστική κοινότητα. Με βαρύτητα στην έρευνα που επικεντρώνεται στο βίωμα, τη λαογραφία και τον τόπο, οι συλλογές του Studio Aristotelis Barakos έχουν αφήσει το στίγμα τους.

Επιστρέφοντας στη συλλογή Hecate, αξίζει να τονίσουμε ότι το όνομά της προέρχεται από την αρχαία Ελληνίδα θεά Εκάτη, αποδίδοντας φόρο τιμής στην πολυδιάστατη φύση της. Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Εκάτη λατρευόταν από τα αθηναϊκά σπίτια ως προστάτιδα, ενώ σχετιζόταν ποικιλοτρόπως με το φως και τη μαγεία. Απεικονίζεται συχνά με τριπλή μορφή ως θεά των σταυροδρομιών, με την τριπλή υπόστασή της, την ουράνια, τη χθόνια και την υποχθόνια. Σελήνη την ονόμαζαν στον Ουρανό, Άρτεμη στη Γη, Εκάτη και Περσεφόνη στον Άδη.

Hecate Collection | Studio Aristotelis Barakos and Aumorfia | Photographed by Giorgos Vitsaropoulos


Η σχεδίαση της συλλογής των φωτιστικών αποτελεί μια οπτική και δομική έκφραση ισορροπίας, εμπνευσμένη από τη γεωμετρική συμμετρία. Τρία καμπυλωτά κομμάτια δέρματος, με τρία κυκλικά cut-outs, περιβάλλουν μια φωτεινή σφαίρα από οπάλ γυαλί στο κέντρο. Το αποτέλεσμα είναι μια εκθαμβωτική σύνθεση, που αναδεικνύει τόσο τον μυστικιστικό συμβολισμό της τρίμορφης θεάς όσο και τον κοσμικό χορό της Σελήνης. Κάθε κομμάτι είναι χειροποίητο και κατασκευασμένο στην Αθήνα, αντλώντας έμπνευση από την αρχαία συμβολική γλώσσα και αντικατοπτρίζοντας τη σύγχρονη αισθητική και τεχνοτροπία.

Gallery

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Les Lalanne a.k.a. έπιπλα, κοσ...
29 Jan 2024  |  People,Objects
Les Lalanne a.k.a. έπιπλα, κοσμήματα, ρινόκεροι και πρόβατα
Image represents Nendo studio: «Λιώνοντας» τα ό...
2 Nov 2023  |  People,Objects
Nendo studio: «Λιώνοντας» τα όρια του design
Image represents Συνέντευξη: Anaktae...
8 Feb 2023  |  People,Objects,Spaces
Συνέντευξη: Anaktae