24 Mar 2023  |  Exhibition

CROSSBREEDS

Αύγουστος Βεϊνόγλου
post image

Ο Αύγουστος Βεϊνόγλου παρουσιάζει το Crossbreeds, μια έκθεση που προσκαλεί τους θεατές να προβληματιστούν γύρω από τα λείψανα-απομεινάρια που θα αποκαλυφθούν στο μέλλον, όπως αυτά θα έχουν αποκρυσταλλωθεί μέσα από διαδικασίες μεταμόρφωσης και υβριδισμού. Η έκθεση παρουσιάζει μια σειρά από νέα γλυπτά και σχέδια, που προσομοιώνουν τη διαδικασία της πετροποίησης μέσω της χρήσης πορσελάνης, χαρτοπολτού και διαφορετικών πλαστικών εξαρτημάτων από αυτοκίνητα και άλλα μηχανήματα.

Τα γλυπτά του εμφανίζονται ως λείψανα ή ανασκαμμένα ευρήματα, χρησιμοποιώντας ετερόκλητα υλικά και μορφές, για να δημιουργήσουν διασταυρώσεις μεταξύ σκελετικών κατασκευών, αρχιτεκτονικών στοιχείων και μηχανικών αντικειμένων. Τα αντικείμενα παρουσιάζουν ένα ανοίκειο αλλά δελεαστικό ταυτόχρονα όραμα για ένα μελλοντικό παράλληλο και ονειρικό σύμπαν, όπου αντικείμενα από διαφορετικές εποχές και τεχνολογίες έχουν συγχωνευθεί.

Τα σχέδια που παρουσιάζονται στην έκθεση ερευνούν την ιδέα της μεταμόρφωσης των φυσικών μορφών μέσω της ενσωμάτωσης ορυκτών, παράξενων αρχιτεκτονημάτων και μικρο-πλαστικών. Δημιουργούν ένα οικοσύστημα αυτού του μέλλοντος, παρέχοντας μια δομική εντύπωση για το πώς θα μπορούσε αυτό να μετατραπεί. Τα σχέδια είναι αιωρούμενοι κόσμοι αμφιβόλου κλίμακας, απομονωμένοι στο χαρτί, που τραβούν την προσοχή σε στοιχεία πλαστικότητας και πολυπλοκότητας.

Μέσα από το Crossbreeds, ο Βεϊνόγλου παρουσιάζει έναν κόσμο όπου τα όρια μεταξύ του φυσικού και του τεχνητού, του παρελθόντος και του μέλλοντος και του έμψυχου και του άψυχου θολώνουν και τελικά διαλύονται. Η έκθεση αμφισβητεί τις προκαταλήψεις των θεατών για το τι είναι φυσικό και τεχνητό και μας αναγκάζει να αντιμετωπίσουμε την πιθανότητα ενός μέλλοντος όπου τα μνημεία του θα περιλαμβάνουν και παράξενα υβριδικά ευρήματα, που θα αποτελούνται από θραύσματα του σήμερα.


Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 25, Εξάρχεια

Πληροφορίες: info.potentialproject@gmail.com & www.potentialproject.gr

Εγκαίνια: Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 19:00-22:00

Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:00 & Σάββατο 12:00-17:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
The Breeder
Image represents Κωμωδία...
4 Sep 2023  |  Exhibition
Κωμωδία
Art Project Space
Image represents ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί ...
23 Mar 2023  |  Exhibition
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί της Ελλάδος
State of Concept
Image represents Waste/d Pavilion, Episode 2...
18 Jul 2022  |  Exhibition
Waste/d Pavilion, Episode 2