12 Jun 2024  |  Event

Collectible 2024

Οι εντυπώσεις από τη φετινή διοργάνωση
DS.WRITER: 
Iro Karavia
post image
Κεντρική Εικόνα: A Public Display of Affection, Rawad Baaklini, Collectible 2024


Η διοργάνωση της Collectible είναι ένας διεθνής οργανισμός με έμφαση στον σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική, που πραγματοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια. Αποτελεί πλατφόρμα ανάδειξης και επικοινωνίας μεταξύ galerie και design studio, ενώ λαμβάνουν μέρος και ιδιώτες και ομάδες από όλο το φάσμα του σχεδιασμού. Στη φετινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο, ξεχωρίσαμε κάποια έργα και επιμελητικές προτάσεις που αναδεικνύουν όλη την αισθητική και την ποιότητα της διοργάνωσης.

Ξεκινάμε με την έκθεση ‘A Public Display of Affection', την οποία επιμελήθηκε ο Rawad Baaklini, μια εγκατάσταση που μιλά για την έκφραση της αγάπης και της στοργής μέσω του χώρου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να μεταφράσουν χωρικά και μέσω των σχεδιασμένων αντικειμένων, τις συναισθηματικές πτυχώσεις που -και με λόγια- είναι δύσκολο να ειπωθούν. Έπιπλα, διακοσμητικά και άλλα χρηστικά αντικείμενα, με κοίλα και έντονες χαράξεις σε παστέλ χρώματα, έτοιμα να υποδεχτούν τη συναισθηματική τριβή. (Κεντρική Εικόνα)

Οι HAHA Studio λανσάρουν τη νέα τους σειρά επίπλων, με τίτλο ‘The Ghost series’. Τομές CNC αποκλειστικά σε αλουμίνιο, φουτουριστικές προβολές, διακοσμητικά στοιχεία, μηχανικές και τεχνολογικές λεπτομέρειες. Το έργο γεννήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας με το Relay Design Projects, ένα πρόγραμμα του London's Relay Design Agency που ωθεί τους σχεδιαστές να υπερβούν τις συνηθισμένες αρμοδιότητές τους και να πειραματιστούν με νέα υλικά, διαδικασίες και μορφές.

The Ghost Series, HAHA Studio, Collectible 2024


Τέλος, η γκαλερί Upercut με την επιμελητική πρόταση ‘Flower Rivet Shelf’, συστήνεται για πρώτη φορά στη διοργάνωση. Με χαράξεις μπρουταλιστικού χαρακτήρα, η Upercut με τους εκπροσωπόμενους καλλιτέχνες της, Dirk Duif, Arthur Vandergucht και Nicolas Zanoni, προτείνει μια χωρική συνέχεια σχεδιασμού που έχει απόηχους του μοντέρνου κινήματος. Καθρέφτες από χάλυβα με αμμοβολή, κιγκλιδώματα που έρχονται στην κλίμακα του επίπλου, αυστηρή υφολογία, έπιπλα με πλήρη αντιστοίχιση μεταξύ αισθητικής και χρηστικότητας, επικρατούν στη φετινή τους πρόταση.

Flower Rivet Shelf, Dirk Duif, Arthur Vandergucht, Nicolas Zanoni for Upercut, Collectible 2024

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Biennale Arte 2024...
31 Jul 2024  |  Event
Biennale Arte 2024
Image represents Milan Design Week 2024...
15 May 2024  |  Event
Milan Design Week 2024
Image represents Open House Athens 2024 | Celeb...
24 Apr 2024  |  Event
Open House Athens 2024 | Celebrating 10 years
Image represents Κατηγορία “Design Products” στ...
18 Sep 2023  |  Event
Κατηγορία “Design Products” στα 100% Hotel Design Awards 2023