11 Dec 2023  |  Objects,Spaces

COCO-MAT: Αφιέρωμα στο design της εταιρείας

Το Design Society επιλέγει τα αγαπημένα του interior projects από τη συλλογή της καινοτόμας εταιρείας
DS.WRITER: 
Felicia Tastani
post image

Την COCO-MAT τη γνωρίζουμε χρόνια για την game-changing πρακτική της και την προσέγγισή της γύρω από την επιλογή φυσικών, ανακυκλωμένων υλικών, με κυρίαρχη τη χρήση του ξύλου στα καινοτόμα προϊόντα ύπνου της. Παράλληλα όμως, έχει και δυναμική παρουσία στον χώρο του Interior design και του σχεδιασμού επίπλων. Σε αυτό το άρθρο, βρίσκουμε και σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα έπιπλα και interiors που το επιβεβαιώνουν!

Είδαμε πολύ ενδιαφέροντα έπιπλα για το σπίτι ή τον χώρο εργασίας, και μας ενθουσίασαν γενικότερα οι προτάσεις της για σύγχρονους χώρους, φτιαγμένους με βιώσιμη προσέγγιση και υλικά. Κάτι τέτοιο γίνεται εφικτό, μιας και όλα τα προϊόντα της παράγονται στο εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στην Ξάνθη, με ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα, καμία καπνοδόχο, αλλά και σχεδόν πλήρη ανακύκλωση σε ποσοστό που αγγίζει το 96%. 

Photo credits: COCO-MAT | coco-mat.com


Οι χώροι των ξενοδοχείων και των καταστημάτων της εταιρείας, σε Ελλάδα και εξωτερικό, διακοσμούνται-εξοπλίζονται από τα ίδια τα έπιπλα της εταιρείας, με in-house interior και product designers που αναλαμβάνουν όλα τα στάδια της μελέτης, από τον σχεδιασμό και τα υλικά του κάθε επίπλου, έως την τοποθέτησή του στον χώρο και το art direction, και τελικά τη δημιουργία ενός συνεκτικού χώρου υψηλού σύγχρονου design


Με έκπληξη εντοπίσαμε πως έχει αναπτύξει πάνω από 120 σημεία πώλησης σε 22 χώρες. Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίσαμε το κατάστημα στο Μιλάνο, τοποθετημένο σε ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης, ένα κατάστημα υψηλής αισθητικής με χαρακτηριστικές αναγεννησιακές καμάρες στην πρόσοψη. Πρόκειται για μια επιτυχημένη περίπτωση επανάχρησης ενός χώρου με ιστορική μνήμη και αξία, στον οποίο κατάφερε η ομάδα design της COCO-MAT να αναδείξει με πολύ εντυπωσιακό τρόπο τα προϊόντα και τα έπιπλα της εταιρείας.


Κατάστημα στο Μιλάνο | Photo credits COCO-MAT


Κατά τη διάρκεια των χρόνων, η COCO-MAT ανέπτυξε συνεργασίες με τοπικούς δημιουργούς και χειροτέχνες από όλη την Ελλάδα και δημιούργησε έπιπλα για όλο το σπίτι, όπως τραπέζια, καρέκλες, χαλιά κ.α. Ξεχωρίσαμε από τις παλαιότερες συνεργασίες τής COCO-MAT με Έλληνες designers, αυτή με τον Andreas Murkudis.

Πρόκειται για έναν ανασχεδιασμό της κλασικής γραμμής «Πύρρος», που δημιούργησε ένα κρεβάτι χωρίς μεταλλικά στοιχεία, το οποίο αποτελείται από τρεις στρώσεις φυσικών ινών και ένα στρώμα από ίνες καρύδας. Αυτά τα στοιχεία, επενδυμένα με μια ενιαία επιφάνεια υφάσματος σε απαλό χρώμα, μοιάζουν να αιωρούνται, αφού τα παραδοσιακά «πόδια» του κρεβατιού έχουν αντικατασταθεί από ένα ξύλινο πλαίσιο.

Concept by: andreasmurkudis.com


Από τα παλαιότερα και πιο κλασικά έργα της εταιρείας, μας άρεσε η σειρά τραπεζιών «Μονόλιθος», που αποτελείται από 4 διαφορετικά μεγέθη και προσφέρει την ελευθερία για συνθέσεις διακόσμησης με πολλές εναλλακτικές χρήσεις και δυνατότητες τοποθέτησης. Κατασκευασμένα από μασίφ ξύλο δρυός σε γήινες αποχρώσεις, μπορούν να ενταχθούν σε κάθε χώρο. 


Βρειτε τα εδω: coco-mat.com


Επιπλέον, ξεχωρίσαμε τον καναπέ-κρεβάτι «Νίκη», ένα πολυμορφικό κομμάτι που προσδίδει άνεση και ευελιξία στον χώρο που τοποθετείται, ανεξαρτήτως τετραγωνικών μέτρων. Πρόκειται για έναν διθέσιο καναπέ που, με μία απλή κίνηση, «μεταμορφώνεται» σε διπλό κρεβάτι, χάρη σε ένα και μόνο χερούλι που λειτουργεί ως μοχλός και «ξεδιπλώνει» τον καναπέ. Ακολουθεί πιστά την κουλτούρα της COCO-MAT, αφού έχει δημιουργηθεί από φυσικά υλικά, όπως καουτσούκ, κοκοφοίνικα, βαμβάκι και πούπουλο.

Photo credits: COCO-MAT


Ξενοδοχείο και κατάστημα στο Κολωνάκι


Περιμένουμε με ανυπομονησία τα επόμενα δημιουργικά project της εταιρείας, τα νέα σχέδια των επίπλων της και τα νέα interiors στους χώρους τόσο των ξενοδοχείων όσο και των καταστημάτων της! Μέχρι τότε, βρείτε τα έπιπλα και τα αντικείμενα που παρουσιάσαμε, καθώς και πολλά παραπάνω, στα ακόλουθα links: coco-mat.com | instagram.com

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Συνέντευξη: Anaktae...
8 Feb 2023  |  People,Objects,Spaces
Συνέντευξη: Anaktae