16 Sep 2022  |  Case Study,Sustainability,Objects

Camper: Στροφή στο sustainable οικιακό αντικείμενο. Σχεδιασμός με υλικά και τεχνικές από τη Μεσόγειο.

DS.WRITER: 
Sophia Throuvala
post image
Κεντρική Εικόνα: scandinavia-design.fr


Η νέα συλλογή της εταιρείας υποδημάτων φέρει τον τίτλο ‘Good tools for a good life”, και όπως λέει και το όνομά της αποτελείται από αντικείμενα και αξεσουάρ για το σπίτι, φτιαγμένα -από καλά υλικά- για μία καλύτερη καθημερινότητα.


Η γνωστή ισπανική εταιρεία υποδημάτων Camper, με έδρα τη Μαγιόρκα, κυκλοφορεί την πρώτη της σειρά με accessories. Το παγκοσμίου φήμης brand, το οποίο ίδρυσε ο Lorenzo Fluxà το 1975 και από τότε έως σήμερα έχει πάνω από 400 καταστήματα σε 40 χώρες, μέχρι πρόσφατα ειδικευόταν στα υποδήματα. Το project Camper Goods είναι μια συλλογή αντικειμένων, ειδών σπιτιού και διακόσμησης, τα οποία εξυμνούν το εμπνευσμένο από τη μεσόγειο design και τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής. Με στόχο και πάλι την άνεση, όπως με τα υποδήματα, η εταιρεία προχωρά ένα βήμα παρακάτω προωθώντας την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα. Ο σχεδιασμός και η αισθητική λειτουργούν ως πηγή έμπνευσης και φιλοσοφία του brand, το οποίο στρέφεται σε νέα υλικά και νέες χρήσεις.

Το σλόγκαν της κολεξιόν, “Καλά εργαλεία για μια καλή ζωή” (Good tools for a good life), γνωστοποιεί τη νέα φιλοσοφία της Camper, με στόχο την αλληλεπίδραση του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον αλλά και την ενεργοποίηση του καταναλωτή προς πιο συνειδητές αγορές. Η σειρά παρουσιάζει μια επιλογή αντικειμένων σχεδιασμένων από διαφορετικούς designers με υλικά υψηλής ποιότητας και φυσικής προέλευσης, όπως πχ τα χειροποίητα κεριά τυλιγμένα με φυσικό κερί μέλισσας, ενώ επίσης επίκεντρο του σχεδιασμού αποτελούν η λειτουργικότητα και η μινιμαλιστική αισθητική.

camper.com


Μερικά αντικείμενα από τη νέα σειρά “Goods” που ξεχωρίσαμε.

1. Η φορητή λάμπα μανιτάρι είναι Led και είναι κατασκευασμένη από περίπου 220 ανακυκλωμένους φελλούς. Σε σχέδιο των Ramón Úbeda και Otto Canalda, προωθείται η κοινωνική ενσωμάτωση καθώς οι φελλοί του κρασιού προέρχονται από παραδοσιακά εστιατόρια της Βαρκελώνης, ενώ επιπλέον τονίζεται η ανάγκη για περιβαλλοντική αφύπνιση και επανάχρηση.

camper.com


2. Roll-Up κάδος απορριμμάτων του Michel Charlot. Πρόκειται για έναν Non-P PVC ευέλικτο και αδιάβροχο κάδο, σε διάφορα χρώματα που παραπέμπουν στις σημαδούρες. Άλλο ένα αντικείμενο που έχει ως στόχο την ενημέρωση και τη στροφή σε ένα πιο καθαρό περιβάλλον, καθώς τα σκουπίδια είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη ρύπανση των υδάτων. Το σχήμα και το μέγεθος του κάδου μπορεί να μεταβληθεί ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη, ώστε να χωρέσει έως και 30 λίτρα.

camper.com


3. Το φωτιστικό Cesta (κεντρική εικόνα) είναι σχεδιασμένο από τον Miguel Milá και κατασκευασμένο από φυσητό λευκό οπάκ γυαλί. Η βάση-σκελετός του φωτιστικού είναι μια κατασκευή από ξύλο κερασιάς, η οποία δημιουργήθηκε με την παραδοσιακή ισπανική τεχνική της κάλυψης του ξύλου με ατμό.

A collapsible bottle, non-toxic, reusable and 100% recyclable | Πηγή εικόνας: camper.com


4. Το φίλτρο νερού φτιαγμένο από ενεργό άνθρακα και ατσάλι. Επιστρατεύοντας τις φυσικές ευεργετικές ιδιότητες του άνθρακα, η Camper σχεδιάζει ένα εφαρμοστό σε όλα τα μπουκάλια φίλτρο, το οποίο βασίζεται στη λογική τού βυθισμένου άνθρακα στο νερό για τουλάχιστον μια ώρα, καθώς ο άνθρακας καθαρίζει φυσικά το νερό της βρύσης μετά την πρώτη ώρα βύθισης.

camper.com


5. Τέλος, το ψυγειάκι κρασιού και σαμπάνιας είναι κατασκευασμένο από ένα συμπαγές κομμάτι μαρμάρου Estremoz από τη Σίντρα Πορτογαλίας. Τα παχιά -1,5 εκ.- τοιχώματα του μαρμάρινου δοχείου διατηρούν την ψύξη, εκμεταλλευόμενα τη φυσική ροπή του υλικού στις χαμηλές θερμοκρασίες. Το υλικό έχει χειροποίητο φινίρισμα, ενώ οι χαρακτηριστικές νευρώσεις του μαρμάρου παραμένουν εμφανείς.

camper.com

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα