10 Apr 2024  |  Case Study,People,Objects

CONVEX: Η εταιρεία που παράγει με σύμμαχο το design

Οι συνεργασίες της εταιρείας με καταξιωμένους product designers που μας εντυπωσιάζουν
DS.WRITER: 
Felicia Tastani
post image

Το Design Society συνομίλησε με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την εταιρεία Convex σχετικά με το βιομηχανικό design, τα αντικείμενα πρακτικότητας και τις λαβές θυρών που παράγουν. 

Όπως έχουν δηλώσει, η Convex αποτελεί ένα παραγωγικό μοντέλο βασισμένο στις σύγχρονες τεχνολογικές και εικαστικές τάσεις, προσπαθώντας συνέχεια να εξελίσσεται και να βελτιώνεται. Με αυτή την προσέγγιση παράγει πρωτοποριακά προϊόντα υψηλής αισθητικής και έχει καταφέρει να διακριθεί για την ποιότητά της, καθώς και να κερδίσει βραβεία για το design των προϊόντων της σε συνεργασία με designers από όλο τον κόσμο. 

Η εταιρεία ιδρύεται το 1991 από τον Παναγιώτη Πανταζέλο, ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο ειδών κιγκαλερίας από το 1973, και έκτοτε παράγει προϊόντα δίνοντας έμφαση στον συνδυασμό της δημιουργικότητας με την τεχνολογία και την καινοτομία.


Προϊόντα της εταιρείας επιλέγονται και εφαρμόζονται σε εντυπωσιακά έργα interior design που μας έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον, τα οποία αφορούν είτε ιδιωτικές κατοικίες είτε έργα hospitality, σε μικρότερη και μεγαλύτερη κλίμακα.

Image Credits: Convex SA


Ταυτόχρονα, η Convex έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες με καταξιωμένους designers, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται ο Ιταλός Teseo Berghella, creative director που έχει συνεργαστεί με τα πιο διάσημα διεθνή διαφημιστικά πρακτορεία, όπως: J.W. Thompson, MacCann (Μιλάνο και Παρίσι), Ogilvy, Lintas, Ted Bates, Leo Burnett. Έχει επίσης συνεργαστεί με τους Esquire και Mac Cann στη Βραζιλία. Ο Teseo είναι επίσης λέκτορας στα μαθήματα Art Direction και Design Masters στο Μιλάνο, ενώ έχει επίσης διδάξει στο NABA και στο Istituto Marangoni στο Μιλάνο.

Παράλληλα, είδαμε τους Έλληνες designers που έχουν συνεργαστεί ανά τα χρόνια με την Convex, ανάμεσά τους οι Γιάννης Γεωργάρας, Γιάννης Γκίκας, Σωτήρης Λάζου και Χριστίνα Περδικάκη. Ξεχωρίσαμε τον Γιάννη Γκίκα, του οποίου έργα που ανήκουν στην κατηγορία product design έχουν εκτεθεί διεθνώς και έχει σχεδιάσει τέσσερις σειρές με πόμολα για την εταιρεία.

Κάποια από τα πόμολα που έχει σχεδιάσει ο Γιάννης Γκίκας για την Convex (σειρα 2195, 2165).


Door handle III, 2013, Photos: Giorgos Vitsaropoulos


Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, αντιμετωπίζει το design ως μια διαδικασία ικανοποίησης αναγκών, είτε απτών είτε άυλων. 

Συγκεκριμένα για τον σχεδιασμό των λαβών θυρών για την Convex, όπως έχει αναφέρει, είχε στόχο τον σχεδιασμό μιας φιλόξενης λαβής, που θα χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα από διαχρονική κομψότητα για μια μεγάλη γκάμα χώρων.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν μια σειρά από ασυνήθιστα λεπτές λαβές, που έγιναν εργονομικά παχύτερες στο σημείο της περιστροφής.

Επιπλέον, εντοπίσαμε τα έργα του product designer Γιάννη Γεωργαρά, ο οποίος έχει βραβευθεί με το Red Dot Design Award για τη σειρά σχεδίασης χειρολαβών πόρτας «2055», που κατασκευάστηκε στην CONVEX S.A (2013). 

convexdesign.gr


Παράλληλα, είδαμε και μας άρεσε μια από τις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες της Convex, την πρωτότυπη πλακέ σειρά με μοντέρνο & διαχρονικό design, που παρέχει αισθητική και συγχρόνως εργονομία. Η ανοξείδωτη λαβή εξωτερικής πόρτας “Convex σειρά 1149”, με ενσωματωμένες τετράγωνες βάσεις, διατίθεται σε 5 διαστάσεις, ενώ μπορεί να τοποθετηθεί οριζόντια και κάθετα.



convexdesign.gr


Τέλος, διαχρονικά η εταιρεία συμμετέχει σε εκθέσεις design εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2023 συμμετείχε τόσο στην έκθεση Xenia Greece όσο και στο Dubai World Trade Center. Σε πρώτο πλάνο στα εκθεσιακά περίπτερα της εταιρείας, οι συνεργασίες με καταξιωμένους designers.




Αναμένουμε με ανυπομονησία τις μελλοντικές συνεργασίες και τα νέα προϊόντα της εταιρείας! Μέχρι τότε, δείτε περισσότερα στο site τους: convexdesign.gr

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα