10 Jan 2022  |  Radar

Radar | Vol.1

post image

Sculptural Log Coffee Table – Voukenas Petrides

Αυτό το μοναδικό τραπεζάκι καφέ αποτελείται από μεγάλα κομμάτια κορμού ελιάς, και δημιουργήθηκε τον Απρίλιο του 2021 από το studio Voukenas Petrides. Το Sculptural Log Coffee Table αποτέλεσε τμήμα της έκθεσης «the Beautiful Grain», η οποία εξερεύνησε τις αμέτρητες δυνατότητες του ξύλου ως ενός από τα πιο φυσικά υλικά που υπάρχουν στη διάθεση του ανθρώπου.

Concept by: voukenaspetrides.com

Oikos Stools – Maryam Turkey

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, το studio Maryam Turkey δημιούργησε μια σειρά από σκαμπό εξωτερικού χώρου. Συμβολίζουν τον οίκο, και τα διαφορετικά μεγέθη και χρώματα αναπαριστούν τους διαφορετικούς χαρακτήρες τού κάθε σπιτιού, με ένα σταθερό μικρό άνοιγμα που υπάρχει σε κάθε κομμάτι να «οδηγεί σε ένα κρυφό σημείο». Τα Oikos Stools είναι κατασκευασμένα από πηλό από ανακυκλωμένο χαρτί, με γύψο και ρητίνη.

Concept by: maryamturkey.com

Knossos Consolle – Roberto Sironi

Με αναφορές στο Παλάτι της Κνωσού, ο Roberto Sironi συγκαταλέγει το Knossos Consolle στην ευρύτερη σειρά αντικειμένων του με τίτλο «Ruins». Πρόκειται για ένα κλασικό αρχιτεκτονικό απόσπασμα, με ένα βαρύ επιστύλιο από Marmo di Rima σε μπεζ απόχρωση, και δυο μπρούτζινους κίονες που εμβολίζουν το φαινομενικά αρχαίο ερείπιο.

Concept by: robertosironi.it



Boa Pouf – Hem

Ποτέ άλλοτε δεν έμοιαζε ένα πουφ σαν ένα μαλακό γλυπτό. Η Sabine Marcelis καινοτομεί με το Boa Pouf, προσδίδοντάς του μέσω της τεχνολογίας ένα εξωτερικό δέρμα με απαλή υφή, κάνοντάς το οπτικά συναρπαστικό αλλά και πολύ άνετο. Το έργο παραμένει πιστό στις αρχές της δημιουργού περί design, με ένα μοναδικό υλικό, ύφασμα και χρώμα.

Concept by: hem.com | azuremagazine.com

Relate Side Table – Muuto

Εκπροσωπώντας το σκανδιναβικό design, το Muuto μαζί με το ελβετικό design studio Big-Game σχεδίασαν αυτό το μοντέρνο και minimal βοηθητικό τραπεζάκι, το οποίο αποτελείται από δύο λεπτές επιφάνειες, ενωμένες μεταξύ τους με ένα κομψό και καμπύλο στοιχείο από το ίδιο mdf ξύλο. Το Relate Side Table κυκλοφορεί σε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και υψών, με στόχο την επίτευξη της λειτουργικότητας.

Concept by: muuto.com


Cloud Bowl – Tom Dixon

Το δημοφιλές brand, στο πλαίσιο της σειράς «The Cloud Family», λανσάρει χειροποίητα αντικείμενα για το σπίτι φτιαγμένα από ανακλαστικό αλουμίνιο. Το ασημένιο Cloud Bowl μπορεί να χρησιμεύσει ως δοχείο λουλουδιών ή ξηρών τροφίμων, και φέρει χαραγμένη πάνω του την κάθε κίνηση του κατασκευαστή του, που με το κάθε χτύπημα καθιστά το ένα μπολ διαφορετικό από το άλλο.

Concept by: tomdixon.net

 

Glulam Chairs – Max Lamb

Αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά του ξύλου, κατεργασμένου μέσα από απλές και αποφασιστικές κινήσεις, όπως η κοπή και το σκάλισμα, ο Max Lamb παρουσιάζει τη σειρά Glulam. Εδώ, η απόλυτη γεωμετρία φέρνει στο προσκήνιο τη χειροτεχνία, με την επίπλωση να παίρνει κυρίαρχο ρόλο μέσα στην αρχιτεκτονική.

Concept by: maxlamb.org | designboom.com

Hiroki Metal – e15

Με τον μινιμαλισμό και πάλι σε πρώτο πλάνο, ο Philipp Mainzer επιστρατεύει τον σχεδιασμό του ατσαλένιου αυτού τραπεζιού, ώστε να αναδείξει τη γλυπτικότητα και απλότητα του design. Το Hiroki Metal κυκλοφορεί σε έντονες αποχρώσεις, γκρι, μαύρο ή πορτοκαλί, τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ιδέα αυτή.

Concept by: e15.com

2035: US Edition - Virgil Abloh & Vitra

Βασιζόμενος σε μια παλαιότερη συνεργασία που έλαβε χώρα στα πλαίσια του Art Basel 2019, ο Virgil Abloh μεταμορφώνει τρία αντικείμενα, το «Ceramic Block», τη λάμπα «Petite Potence» και την πολυθρόνα «Antony», αρχικά σχεδιασμένη από τον Jean Prouvé, βάφοντάς τα με baby blue χρώμα, και δίνοντάς τους μια εντελώς νέα πνοή.

Concept by: vitra.com

Dune Stool - Cap d’Arsène & Les Beaux Jours Architectures

Το σκαμπό που φτιάχτηκε ως τρίποδο, χαρακτηρίζεται από αρμονία παρά τη μη συμμετρική του κατασκευή. Το κάθισμα κάμπτεται σε ορθή γωνία ώστε να σχηματίσει το στήριγμά του, κάνοντας όλο το αντικείμενο να μοιάζει ότι αποτελείται από ένα ενιαίο κομμάτι μασίφ δρυός. Μάλιστα, λόγω της ασύμμετρης κατασκευής του, το Dune Stool μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως βοηθητικό τραπέζι ή τελείωμα καναπέ.

Concept by: en.capdarsene.com | milkdecoration.com

Primitive Structure – Michael Anastasiades

Αυτό το μοναδικό φωτιστικό – ωδή στην απλότητα και ειλικρίνεια του υλικού, φτιάχτηκε από τον Michael Anastasiades, με δύο κομμάτια μαύρου αλουμινίου να σχηματίζουν ένα «Τ».

Concept by: michaelanastassiades.com | store.leibal.com

Tags

Προτεινόμενα Άρθρα

Image represents Radar...
18 Jan 2024  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
14 Dec 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
23 Nov 2023  |  Radar
Radar
Image represents Radar...
16 Oct 2023  |  Radar
Radar