3 Apr 2022  |  Exhibition

Απόλλωνας Γλύκας | INHALE “notes from behind a window”

Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου» παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Απόλλωνα Γλύκα, με τίτλο INHALE “notes from behind a window”.
post image

Η έκθεση παρουσιάζει ένα σύνολο της πιο πρόσφατης δουλειάς του καλλιτέχνη, που αποτελείται από φωτογραφικά κολάζ και κατασκευές. Μέσα από αυτή τη σειρά έργων, ο Γλύκας εστιάζει στη διαμόρφωση της επικοινωνίας του υποκειμένου με την πόλη και τον δημόσιο χώρο μέσα από μια καθηλωμένη οπτική, όπως αυτή διαμορφώθηκε το διάστημα των δύο τελευταίων ετών.

Φωτογραφίες από την περίοδο του εγκλεισμού που βγάζει ο καλλιτέχνης από τα στενά όρια του σπιτιού του, απεικονίζουν αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, κεραίες και άλλες συσκευές επικοινωνίας, που υπονοούν την ανθρώπινη παρουσία και την ανάγκη του ανθρώπου να διατηρήσει μια επαφή με την εξωτερική πραγματικότητα. Οι μεταλλικές κατασκευές αντανακλούν λεπτομέρειες που βρίσκονται στα φωτογραφικά κολάζ, και μαζί συνθέτουν μια εγκατάσταση όπου η υλικότητα και η χρηστικότητα αντιστρέφονται, δημιουργώντας μια αίσθηση αυτονομίας και παράξενης οικειότητας.

 

Έναρξη έκθεσης: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, 16.00 – 21.00

Διάρκεια: 17 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2022

Περισσότερες Πληροφορίες: https://ekfrasi-art.com/


Ο Απόλλωνας Γλύκας είναι εικαστικός καλλιτέχνης με έδρα την Αθήνα:

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (2005-2012) και της Ακαδημίας Leica του τμήματος δημιουργικής φωτογραφίας (2000-2003). Συνεργάζεται με αρχιτεκτονικά και δημιουργικά γραφεία, υλοποιώντας εγκαταστάσεις και εικαστικές κατασκευές, και εργάζεται ως φωτογράφος από το 2000. Παράλληλα, διδάσκει σχέδιο και ζωγραφική από το 2010. Είναι μέλος του Εικαστικού επιμελητηρίου. Έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και βρίσκονται σε δημόσιες συλλογές, ιδρύματα και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει βραβευτεί από: το Artist Fellowship Program ARTWORKS (2019), τον Ο.Σ.Ε. (CODERAILART 2017), την Aegean Airlines (2016), την Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός (2010), το Ινστιτούτο Ι.Ο.Α.Σ. (2010), το ταχυδρομικό ταμιευτήριο (Τ.Τ. 2009). Το σχέδιο, η ζωγραφική, η γλυπτική και η φωτογραφία αποτελούν μέρη του εικαστικού του λόγου.

Tags

Περισσότερες Εκδηλώσεις

Athens Art Gallery
Image represents Ψίθυροι της Γραμμής...
6 Dec 2023  |  Event,Exhibition
Ψίθυροι της Γραμμής
The Breeder
Image represents Κωμωδία...
4 Sep 2023  |  Exhibition
Κωμωδία
Art Project Space
Image represents ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί ...
23 Mar 2023  |  Exhibition
ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ | Το τρομερό παιδί της Ελλάδος
State of Concept
Image represents Waste/d Pavilion, Episode 2...
18 Jul 2022  |  Exhibition
Waste/d Pavilion, Episode 2